De gemeente Hove en het OCMW van Hove kennen een aantal sociale toelagen toe. Het loont dus de moeite om dit eens aandachtig te lezen. Je verneemt welke toelagen er zijn, wie ervoor in aanmerking komt, het bedrag waarop je recht hebt, waar en hoe de aanvraag dient te gebeuren en welke attesten of bewijzen je moet voorleggen.

Septembertoelage aan éénoudergezinnen

Wie heeft er recht op ? – De persoon die alléén instaat voor de opvoeding van één of meer kinderen die deel uitmaken van het gezin op 1 mei van het betreffende jaar en dit al vanaf 1 november van het voorgaande jaar, zoals moet blijken uit de gegevens van het bevolkingsregister. Om van de toelage te kunnen genieten mag men geen huishouden vormen, dit wil zeggen: men mag niet samenwonen met een persoon die geen bloed- of aanverwant is tot en met de derde graad. – Het netto belastbaar gezinsinkomen of inkomen samenwonenden van het jaar 2016 mag niet hoger zijn dan 25.257 EUR te vermeerderen met 5.155 EUR per kind ten laste en dit vanaf het tweede kind ten laste. Een kind dat ten laste is en getroffen is door een vermindering van zelfredzaamheid van 9 punten en de verhoogde kinderbijslag geniet, telt voor twee kinderen ten laste. Indien het huidige inkomen gedaald is ten opzichte van het inkomen van 2016 wordt er rekening gehouden met het huidige inkomen. – De aanvrager moet al zes maanden in Hove wonen.

Bedrag ? – 55 EUR per jaar voor kinderen van 0 tot en met 6 jaar; – 70 EUR per jaar voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar; – 88 EUR per jaar voor kinderen van 13 tot en met 18 jaar.

Waar, hoe en wanneer aanvragen ? – In het dienstencentrum bij Gerda Vos; – met een formulier dat je daar zal worden bezorgd; – jaarlijks vóór 1 mei.

Attesten, bewijzen ? – Een attest van het kinderbijslagfonds waaruit blijkt dat voor de betrokken kinderen kinderbijslag wordt uitbetaald; – het aanslagbiljet inzake de personenbelasting waarop het inkomen van het jaar 2016 vermeld staat.

Meer info :

Voor informatie betreffende deze toelagen kan je terecht bij mevrouw Gerda Vos in Dienstencentrum “Ten Hove”, René Verbeecklaan 3 in Hove, tel. 03 / 454 08 37, e-mail : gv@ocmwhove.be .

Foto’s © Gazet van Hove.