Voorpost wint proces tegen Gents burgemeester Daniël Termont (SP.a) en mag straks betogen

GENT

Betoging : Stop moskeënbouw, stop islamisering

Begin januari jl. besloot Gents burgemeester Daniël Termont (SP.a) om een betoging van de rechts-nationalistische actiegroep Voorpost te verbieden.

Naar aanleiding van de bouw van een megamoskee in de Gentse Rabotwijk vroeg Voorpost vzw goedkeuring aan om op 17 februari e.k. te betogen met als thema ‘Stop moskeeënbouw, stop islamisering’.
Het verbod was duidelijk politiek geïnspireerd door het groen-linkse Gentse stadsbestuur. In de betrokken wijk wonen veel (Turkse) aanhangers van de socialisten en Groenen. De islamisering is er al ver gevorderd. Autochtone Gentenaars mijden zoveel mogelijk deze buurt.

Voorpost vzw ondernam dan ook juridische stappen om het recht op vrije mening op te eisen en diende klacht in bij de Raad van State. Nadat alle argumenten tegen de betoging door Voorpost konden worden weerlegd, reageerde de Raad van State met een positief vonnis.
De mensen van Voorpost zijn dan ook bijzonder verheugd dat de betoging alsnog kan doorgaan.
Na overleg met de nodige instanties mag de betoging van Voorpost doorgaan op zaterdag 10 maart e.k. en start op het Sint-Baafsplein in Gent om 14.00u.

Voorpost betoogde ook reeds enkele malen in Antwerpen tegen de islamisering. Daar waren er geen problemen met het stadsbestuur, noch tijdens de effectieve optocht door het stadscentrum.

Foto’s © Gazet van Hove.