Boeiende informatienamiddag : ‘Hoe Antwerpen zijn Scheldetunnels bouwde’

Hove, Dienstencentrum, René Verbeecklaan.

Is er een bouwwerk dat meer tot de verbeelding spreekt dan een onderwatertunnel ? Als leek is toch het eerste dat bij je opkomt de vraag “Hoe begint men daar in godsnaam aan ?” In Antwerpen zijn er nu drie tunnels voor autoverkeer onder de Schelde (de Waaslandtunnel of de Konijnenpijp, de Kennedytunnel en de Liefkenshoektunnel) en een vierde wordt voorbereid (de Oosterweeltunnel). Elk van deze tunnels heeft zo zijn eigen geschiedenis en werd ook op een specifieke manier gebouwd. Aan de hand van verhalen, maar vooral van authentieke filmbeelden, beleef je tijdens deze causerie opnieuw een stukje Antwerpse geschiedenis dat deel uitmaakt van ons collectief geheugen. Gids bij deze bouwkundige hoogstandjes is Hovenaar Paul Hoppenbrouwers, die zelf betrokken was bij enkele van deze projecten en je zal laten proeven van de magie van de tunnelbouw. Op donderdag 22 februari om 14.00 uur. Gratis toegang.

Foto’s (c) Gazet van Hove.