Brand ’t Groen Schooltje – Hove

Brand in ’t Groene schooltje wijst meer en meer in de richting van een vandalenstreek

Vrijdagavond moest de brandweer van Edegem uitrukken voor een brand aan de inkomhall van ’t Groen Schooltje langs de Boechoutsesteenweg in de gemeente Hove. De brand die blijkbaar op de speelplaats was begonnen sloeg over naar de inkomhall en daar was wel wat schade. Binnen in het gebouw bleef gelukkig alles onaangeroerd.

Het parket kwam zaterdag ter plaatse in Hove en vernam er van getuigen dat ze even voor de brand op de speelplaats jongeren hadden zien spelen met bommetjes. Nadien zouden dan blijkbaar vuilbakken op de speelplaats vuur gevat hebben en dat is overgeslagen naar de luifel aan de inkomhall. We sluiten nog niets uit, zegt commissaris Dirk Fonteyne van de politiezone HEKLA. Maar het begint meer en meer op een vandalenstreek te lijken. We gaan zeker alles goed onderzoeken, zeggen ze bij onze politiezone want vandalenstreken van deze aard is uiteraard ook een ernstig vergrijp.

Radio Frekwent – www.frekwent.be

Foto’s (c) Gazet van Hove