Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Politieke partij CD&V maakt hun lijsttrekker bekend in de gemeente Kontich en de stad Lier

Het mag duidelijk zijn dat er dit jaar gemeenteraadsverkiezingen zijn in ons land. Na andere partijen was het gisteren de beurt aan de politieke familie CD&V om hun lijsttrekkers bekend te maken. Wij gingen ons oor te luisteren leggen in de gemeente Kontich en de stad Lier. In de gemeente Kontich zal de lijst getrokken worden door de heer Luc Blommaerts en dat is zeker geen verassing. Luc was reeds burgemeester in de periode 2009-2012. Maar na de verkiezingen van 2012 kwam CD&V op de oppositiebanken terecht. Bijzonder jammer voor Blommaerts die toen ruim de meeste voorkeurstemmen behaalde. Hij hoopt alvast opnieuw mee het beleid te mogen uittekenen in de gemeente Kontich.

Dan naar de stad Lier. Daar werd de lijsttrekker bekend gemaakt op zaterdag jl. na een stemming onder de leden. Het voorstel van het afdelingsbestuur werd met 90,4% van de stemmen goedgekeurd. In zijn speech brak lijsttrekker Stijn Coenen een lans voor meer ambitie en gedrevenheid in het lokale beleid. Opvallend is wel dat CD&V in de stad Lier en Koningshooikt met een vernieuwde en verjongde lijst naar de komende verkiezingen zal gaan. CD&V schuift ook nadrukkelijk de betrokkenheid en inspraak van adviesraden, clubs, verenigingen en geëngageerde inwoners naar voor als een speerpunt voor de komende legislatuur.

Radio Frekwent – www.frekwent.be .

Foto’s (c) Gazet van Hove