Sportkampen en speelpleinwerking zomer in Hove

Hieronder de planning van de sportkampen en de speelpleinwerking die deze zomer op het programma staan.

Week 1 (2 tot 6 juli), 2 (9 tot 13 juli) en 3 (16 tot 20 juli) : speelplein, week 4 (23 tot 27 juli) : sport- en spelkamp en omnisportkamp, week 5 (30 juli tot 3 augustus), 6 (6  tot 10 augustus) en 7 (13 tot 17 augustus : speelplein (niet op 15 augustus : feestdag), week 8 (20 tot 24 augustus) : sport- en spelkamp en omnisportkamp, week 9 (27 tot 31 augustus) : sportief speelplein.

Omnisportkamp

Kinderen geboren in het jaar 2009 tot 2006 maken onder begeleiding van gediplomeerde en ervaren sportmonitors op een speelse manier kennis met verschillende sporten. Er worden gedurende deze week een tiental sporten aangeboden. De nadruk ligt niet op het aanleren van allerlei technische vaardigheden, maar wel op het ontdekken van een sport door middel van eenvoudige oefeningen en wedstrijdsituaties die een gegarandeerde succeservaring met zich meebrengen. Het moet vooral leuk en uitdagend zijn. Enkele sporten die zeker aan bod komen : hockey, voetbal, contact- en verdedigingsvormen, minitennis, badminton, basketbal, handbal en tsjoekbal. Er wordt ook een daguitstap voorzien waar de deelnemers niet-alledaagse sporten en bewegingsactiviteiten voorgeschoteld krijgen zoals muurklimmen, touwenparcours en kajak.

Sport- en spelkamp

Dit sportkamp is er voor kinderen die geboren zijn in het jaar 2013 tot 2010. Gedurende vijf dagen wordt een combinatie van sport-, spel- en crea-activiteiten aangeboden. Het accent ligt vooral op al spelend leren bewegen. Er worden verschillende bewegingsactiviteiten aangeboden waarbij kinderen intensief bewegen en zich bewust worden van hun eigen lichaam. Met een brede basis van motorische vaardigheden leren kinderen op latere leeftijd gemakkelijker sporten aan en ook in het dagelijkse leven komt dit van pas. Daarnaast worden ook enkele crea- en knutselmomenten voorzien. Afwisseling is bij deze leeftijdsgroep belangrijk.

Nieuw : sportief speelplein

De sport- en de jeugddienst slaan de handen in elkaar voor de sportieve speelpleinweek. Dit is een combinatie van een sportkamp en speelplein. Deelnemers krijgen een mix van typische speelpleinactiviteiten, afgewisseld met sportsessies. Voor ieder wat wils! Het sportief speelplein is er voor kinderen geboren in het jaar 2012 tot 2004.

Speelpleinwerking

Alle kinderen van 6 tot en met 14 jaar zijn welkom op het speelplein, want vakantie betekent speeltijd ! De animators staan elke dag klaar met een gevarieerd programma : spelletjes, knutselen, quizzen, behendigheid, sport,… Deelnemen aan het zomerspeelplein kan voor 4 EUR per dag bij voorinschrijving tot 22 juni. Na deze datum en de dag zelf bedraagt de kostprijs 5 EUR per dag. Een tienbeurtenkaart kost 40 EUR. Voor een uitstap betaal je 20 EUR.

Deelnemen aan het sportkamp kost 60 EUR voor een week. De deelname aan het sportief speelplein bedraagt 8 EUR per dag.

Inschrijvingen

De inschrijvingen starten op maandag 16 april. Inwoners uit Hove krijgen vanaf dit jaar voorrang om in te schrijven voor sportkampen. Hovenaars kunnen hun kinderen inschrijven vanaf 16 april, niet-Hovenaars vanaf 23 april. Dit geldt niet voor de speelpleinwerking. Alle inschrijvingen en betalingen voor activiteiten van de vrijetijdsdienst verlopen online via onderstaande website (module inschrijvingen). Wanneer je voor de eerste keer inschrijft voor een activiteit moet je een account aanmaken. Alle latere inschrijvingen gebeuren na registratie vanuit je account. Kinderen moeten aan je account toegevoegd worden als gezinsleden. Betalen gebeurt onmiddellijk via online banking. Opgelet: voor de sportkampen is het noodzakelijk om op voorhand in te schrijven. Voor het speelplein is het mogelijk om per dag vrij deel te nemen. Voor uitstappen moet wel op voorhand worden ingeschreven.

https://hove.recreatex.be – www.hove.be .