Donderdag 22 februari om 20.15 uur in de Sint-Laurentiuskerk in Hove : pianorecital door de eerste laureaat van de Franz Liszt Piano Competition 2017 in Utrecht.

Op 21 oktober won Alexander Ullman de eerste prijs op de elfde ‘International Franz Liszt Competition’. Het Liszt Concours wordt sinds 1986 elke drie jaar in Utrecht gehouden. Het evenement is één van de meest bekende en prestigieuze muziekconcoursen ter wereld. Deelname staat open voor pianisten tussen 17 en 29 jaar. Het prijzengeld van het Concours, dat geheel gewijd is aan de pianomuziek van Franz Liszt, bedraagt meer dan 50.000 EUR. Ook wordt aan de winnaar een ‘Career Development Programme’ aangeboden, een begeleidingstraject met een tournee over vijfendertig landen.

Alexander werd geboren in 1991 in Londen en hij studeerde aan de Purcell School, de Curtis Institute of Music in Philadelphia en de Royal College of Music. In de loop van vorig jaar speelde hij concerten in de befaamde Wigmore Hall in Londen, in de Perth Concert Hall in Australië en debuteerde hij met het Royal Philharmonic Orchestra en met de Manchester Camerata. Hij maakte concerttournees in Argentinië, Columbia en China en speelde al recitals over gans Europa, Azië en Amerika. Als solist speelde hij al met het Montréal Symphony Orchestra, het Philadelphia Orchestra, de New Jersey en Fort Worth Symphony Orchestras, de Oxford Philharmonic, de Southbank Sinfonia, het Orchestra Filarmonica Marchigiana, de Cardiff Philharmonic, Danubia en de Budapest Radio Orchestras. Hij was al te horen op BBC Radio 3, Radio 4 Nederland, Radio France en MDR Classic. Tijdens zijn studies won hij verschillende prijzen, bijvoorbeeld de eerste prijs op de Liszt Competitie in Budapest (2011). Zijn leraars waren William Fong, Leon Fleisher, Ignat Solzhenitsyn, Robert McDonald, Dmitri Alexeev, Ian Jones en Elisso Virsaladze.

Programma

Liszt: ‘En rêve, S207’, Liszt: ‘Schlaflos! Frage und Antwort, S203’, Liszt: ‘Bénédiction de Dieu dans la solitude, S173/3’, Liszt: ‘Csárdás, S225/1’, Liszt: ‘Mephisto Waltz No. 2, S515’, pauze, Beethoven/Liszt: ‘Symphony No. 1 in C-major, S464/1’, Liszt: ‘Rapsodie Hongroise No. 10, S244/10’.

Info en reservaties via Orfeoproducties, e-mail : info@orfeo.be of tel. 03 / 449 16 87. De reservatie is definitief na betaling op rekening BE11 3630 0198 9348 van Orfeoproducties vzw (Edegem). Gelieve de datum van het concert en het aantal tickets te vermelden. Tickets kosten 14 EUR / 5 EUR voor -26-jarigen. Een abonnement kost 70 EUR. www.orfeo.be