Komt Jinnih Beels (nog) naar Hove ?

Nu zondag 21 januari houden de groen-linksen van Hove Beweegt (SP.a, Groen en onafhankelijken) hun jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in café “De Pomp” aan de Mortselsesteenweg. Op zich niets wereldschokkends, aangezien de groen-linksen ieder jaar wel ergens in Hove een nieuwjaarsreceptie houden. Sommige Hovese groen-linksen feesten zelfs het hele jaar door op allerlei ‘selecte plaatsen’ in Wallonië en Frankrijk … (kwestie van “links lullen en rechts zakken vullen”, zonder mogelijke pottenkijkers) …

sommige groen-linksen fuiven het hele jaar door …

Politiecommissaris Jinnih Beels

Als gastspreker had Hove Beweegt dit jaar Jinnih Beels uitgenodigd. Jinnih is gewezen politiecommissaris in Antwerpen en vertrok er enkele jaren geleden met slaande deuren na een dispuut met hoofdcommissaris Muyters (inderdaad, familie van …). Daarna trok onze ‘super-flik’ naar het ‘walhallah’ van Mechelen waar de groene manitoe Kristof Calvo mee de lakens uitdeelt met de ‘blauwe’ burgemeester Bart Somers … en de politie andere orders krijgt dan die van de Antwerpse ‘stouterik’ Bart De Wever.

Jinnih is van Indische afkomst en werd in Vlaanderen in een pleeggezin goed opgevangen. Voor hetzelfde geld kan je zeggen dat Jinnih ‘een Spaanse is uit Andaloesië die op de cover van een magazine goed zo schitteren’. Dit is voor de groen-linkse achterban natuurlijk het toppunt van progressiviteit : een vrouw van allochtone oorsprong die het schopt tot politiecommissaris. Die moeten we uitnodigen naar Hove ! Ze zal hier eens komen uitleggen dat “de militaire aanpak” van ‘de Koreaan’ als korpschef van de politiezone HEKLA echt niet kan. De Hovese groen-linksen krijgen al hallucinaties van deze gedachte alleen ! Nog meer ‘pamper-jobs’ in het vooruitzicht !

Ondertussen werd onze Jinnih aangesproken door de Antwerpse groen-linksen om mee de kar te komen trekken bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen voor het groen-linkse kartel ‘Samen’ (SP.a, Groen, onafhankelijken). Jinnih zou fungeren als tweede onafhankelijke kandidaat, na groene manitoe Wouter Van Besien en voor de uit Roeselare aangespoelde socialist Tom Meeuws. Nog een probleempje oplossen : ons Jinnih woont nu nog in Westerlo aan de Nete. Geen probleem, er staan nog enkele luxe-appartementen leeg aan ’t Scheld. Met die riante wedde van toekomstig schepen in Antwerpen moet dit wel kunnen. Binnenkort misschien eens bij de nieuwe buurman uit Puurs op de koffie gaan ? Die zoekt ook naar een nieuw allochtoon kiespubliek, wegens het fysiek uitsterven van zijn katholieke Vlamingen.

Tom Meeuws in ‘betere tijden’ …

Van de ene ontploffing na de andere … tot in Hove

Terug naar ‘Samen’ in Antwerpen. “Boem, bang, knal …” er ontploffen drie huizen op de Paardenmarkt en één dag later ontploft ook het groen-linkse samenwerkingsverband door de hele heisa rond financiële malversaties in het verleden gepleegd door Tommeke Meeuws, als toenmalig directeur bij de openbare vervoersmaatschappij De Lijn. Wat nu voor onze Jinnih ? Blijft ze in Westerlo aan de Nete wonen ? Of gaat ze toch naar Antwerpen en kiest ze er voor Groen ? … Er zijn nog linkse partijen in ’t Stad ! Zou Peterke geen bod uitbrengen ? …

Gezocht : een socialist die NIET sjoemelt ?!

Ons Jinnih kan misschien kiezen voor Hove ? Hier staan ook mooie appartementen in het groen. En de groen-linksen van Hove Beweegt zijn al jarenlang op zoek naar een nieuwe leider. Niet dat ‘onze Jo’ zijn best niet doet. Maar hij liet al twee keer een burgemeestersmandaat aan zich voorbij gaan. In 2006 kon Jo Ampe burgemeester worden, maar hij gaf die functie door aan een “tsjeef”, waarmee hij nadien zwaar in de politieke en juridische problemen terecht kwam. In 2012 had onze groene Jo een afspraak met ‘ons Goedele’ van de ‘positieven’, dat zij mocht burgemeester van Hove worden als ze met de groen-linksen in bed dook.

Komt Jinnih nu zondag in Hove spreken of niet ? Als ze komt zal ze haar toespraak in ieder geval erg moeten aanpassen na de jongste heisa van “Schamen” in Antwerpen.

Misschien wil Jinnih wat meer rust en kiest ze na zondag voor Hove ? Hier moet ze geen tweede viool spelen, kan ze als kopvrouw van Hove Beweegt voluit voor het burgemeestersambt gaan (ze moet dan wel ‘ons Goedele’ opzij zetten of eronder houden) … en er zijn hier ook mooie appartementen en de ‘super-stouteriken’ van het VB hebben hier bijna geen aanhang ! Waarop wacht Jinnih nog ? Kom erbij Jinnih ! Drink nog een HipHop Weyninckhoven ! Schol, doe ze nog eens vol  !

Trakteer ‘ons Jinnih’ een rondje ?

Foto’s © Gazet van Hove / Wim Frans – coverfoto : Wouter Van Besien en een ‘nimf’ …