Wist je dat een goed geïsoleerd dak voor minder CO2-uitstoot en tot de helft minder energieverbruik zorgt ? Help jouw energierekening omlaag en het klimaat vooruit door je dak te isoleren en in te tekenen op de voordelige ‘Groepsaankoop Dakisolatie, georganiseerd door IGEAN op vraag van 25 gemeenten.

Ook jouw gemeente speelt een cruciale rol bij het afremmen van de klimaatverandering. Willen we onze klimaatambities waarmaken, dan moeten ook onze woningen heel wat energiezuiniger worden. Dakisolatie is prioriteit nummer één, omdat meer dan de helft van de warmte die de woning verlaat, een weg naar buiten vindt via het dak. In de praktijk betekent dit dat je zomaar de helft van je energiefactuur zou kunnen uitsparen, enkel en alleen door je dak te isoleren. Dus helaas: even het licht uitschakelen is niet voldoende.

 

Voordelige dakisolatie door lokale aannemers

Heel wat huizen in onze regio –en misschien ook jouw huis- hebben een slecht of niet-geïsoleerd dak. Daarom stimuleren de gemeentebesturen van 25 gemeenten (Aartselaar, Boechout, Borsbeek, Brasschaat, Brecht, Edegem, Hove, Kalmthout, Kapellen, Kontich, Malle, Mortsel, Niel, Ranst, Rumst, Schelle, Schilde, Schoten, Stabroek, Wijnegem, Wommelgem, Wuustwezel, Zandhoven, Zoersel en Zwijndrecht) hun inwoners om hun dak beter te isoleren via een groepsaankoop, georganiseerd door IGEAN. Wie intekent, kan zonder zorgen én voor een lagere prijs, dakisolatie laten plaatsen bij een lokale handelaar.

Een stuurgroep van burgers koos, uit voorstellen van verschillende aannemers uit de regio, voor volgende dakdekkers: Energiesnoeiers (Goed-wonen vzw en Natuur- en Landschapszorg vzw), Roothans en Isolteam, die elk via de IGEAN-groepsaankoop een aantrekkelijke prijs en voorwaarden bieden.

Ook voor verhuurders

Verhuur je een woning of appartement waarvan het dak niet geïsoleerd is ? Dan loop je kans dat je opbrengsteigendom vanaf 2020 ongeschikt is voor de huurmarkt. Immers, volgens de Vlaamse dakisolatienorm moet elke woning tegen 2020 over de nodige dakisolatie of zoldervloerisolatie beschikken. Je wacht daarom best niet langer met isoleren !

 Infomomenten Groepsaankoop Dakisolatie

Op de volgende infomomenten kan je de gekozen dakdekkers en hun producten komen ontdekken.

  • Donderdag 18 januari 2018 van 19.00 tot 21.00u.

Theater Vooruit, Sint-Bavoplein 17, Boechout

  • Zondag 21 januari 2018 van 13.00 tot 17.00u.

woon-en energiebeurs, Gemeentepark 10, Brasschaat

  • Donderdag 25 januari 2018 van 19.00 tot 21.00u.

gemeentehuis, Ridder Berthoutlaan 1, Niel

De resultaten van de groepsaankoop kan je downloaden per daktype op de IGEAN website www.igean.be .

Voor wie ?

Alle eigenaars en verhuurders in één van de deelnemende gemeenten kunnen tot eind 2018 onder de voorwaarden van de groepsaankoop hun dak laten isoleren. Ook wie zich niet vooraf inschreef, kan dit alsnog doen !

Meer informatie

Wouter Meersmans

Tel. 03 / 350 08 32 (kantooruren) – Mobiel 0479 / 20 33 42

wouter.meersmans@igean.be – www.igean.be