Poëzie in januari in Mortsel

Kan jij ook zo genieten van een kleine verzameling woorden in de juiste volgorde ? Is een gedicht voor jou een kunstwerk van taal ? Proeft het als een 3 sterrenmaaltijd met enkel woorden als ingrediënten ? Dan is januari jouw maand. Zeker in Mortsel, waar Gedichtendag al start op 13 januari.

Dicht je mee op zaterdag 13 januari ?

Dan worden de eerste regels neergeschreven van het groeigedicht. Tot zaterdag 20 januari kan je hieraan mee-dichten. Mis de start niet om 10.45 uur in de bibliotheek. Schrijf je mee ?

Die dag wordt ook de expo ‘De keuze van Sirkel’ ingehuldigd. Kunstkring Sirkel bestaat nl. 50 jaar en dat willen ze vieren. De expo loopt de hele maand januari en omvat een tiental gedichten, aangevuld met schilderijen en sculpturen. Aansluitend kan je om 11.00 uur een optreden bijwonen van de leerlingen van de afdeling Woord van de AMWD.

Gedichtendag op donderdag 25 januari

Het thema dit jaar is ‘Op de planken’. De bibliotheek brengt samen met Kunstkring Sirkel een poëtisch programma van 19.30 tot 21.00 uur. Sirkeldichters brengen eigen werk en een favoriet gedicht van een bekend dichter.

De bib voorziet een drankje voor de aanwezigen. Is er een gedicht dat je aanspreekt en dat je wil delen met het publiek? Bezorg de tekst vóór 15 januari aan de bibliotheek. Let op, we beperken de lengte van het gedicht tot max. 20 regels. Vermeld ook zeker je telefoonnummer.

Meer info ? Bibliotheek Mortsel, Eggestraat 32-34, tel. 03 / 440 18 20, website www.mortsel.bibliotheek.be .

Foto’s (c) Gazet van Hove.