Podcast en boek “Stiff upper lips” – waarom de Engelsen zo Engels zijn

www.doorbraak.be

Wie Doorbraak en brexit zegt, denkt aan onze huisanglofiel Harry De Paepe. Onze redacteur is niet alleen gebeten door de Britse politiek, hij is ook enorm gefascineerd voor alles wat met Engeland en Englishness te maken heeft. Uitgeverij Vrijdag bracht hem na de brexit samen met VRT-journalist Flip Feyten. Ze zijn door hetzelfde virus besmet : anglofilie. Dat leverde een leuk en grappig boek op : ‘Stiff Upper Lips – Waarom de Engelsen zo Engels zijn’. Het Nieuwsblad noemt het boek ‘een schatkamer aan wonderlijke verhalen’ en het Nederlandse De Telegraaf vindt het boek ‘verplichte kost als u de Britten beter wil begrijpen’.

Afbeeldingsresultaat voor waarom de engelsen zo engels zijn

Harry en Flip maakten voor radio Klara ook een vijfdelige reeks over ‘Waarom de Engelsen zo Engels zijn’. De reeks werd een succesvolle podcast die u nog steeds kunt beluisteren. De gentlemen behandelen het Engelse landschap, het koningshuis, de brexit, bizarre eetgewoontes en parlementaire tradities. En zo veel meer.

Wil u weten wat de Engelsen zo Engels maakt ? Schaf u het boek aan op onze doorbraakwinkel of beluister de podcast op Klara.