Extra alcoholcontroles dit weekend in Vlaanderen

De federale politie waarschuwt voor extra alcoholcontroles op onze wegen tussen vandaag 18.00u. en maandag 15 januari om 6.00u. Daarvoor zullen ze samenwerken met 128 lokale politiezones en daar zijn onze zones HEKLA en Minos ook bij.

Vorig jaar werden bij deze soortgelijke wintercampagne met de naam “weekend zonder alcohol achter het stuur ” maar liefst 40.238 controles uitgevoerd waarvan 2,12 procent toen positief heeft geblazen. Daarom ook dit jaar dit controle-weekend klinkt het bij de Federale politie. Als je weet dat in ons land 1 letselongeval op de 8 te wijten is aan overmatig drankgebruik achter het stuur, lijken deze acties inderdaad noodzakelijk. Dus wees verstandig en drink geen alcohol als je nog met de wagen moet rijden. Een verwittigd man of vrouw is er meer dan 2 waard.

Radio Frekwent – www.frekwent.be