Geelhandlaan

Bomen Geelhandlaan worden aangeplant in februari

HOVE

De aanplanting van de 104 nieuwe bomen langs de heraangelegde Geelhandlaan is weer eens uitgesteld. Oorspronkelijk was de herfstperiode 2017 voorzien als plantseizoen. Er kwamen vele administratieve moeilijkheden met de hogere en toezichthoudende overheid. Men koos uiteindelijk ook voor olmen i.p.v. zomereiken.

De nieuwe bomen hebben reeds een zekere omvang en een hoogte van vier tot vijf meter. Ze komen uit Nederland en worden door een professionele firma in de grond gestoken.

“Nu hebben we groen licht gekregen. Het begin van de aanplantingen zal doorgaan op maandag 12 februari e.k. en zal ongeveer drie weken duren. Weliswaar rekening houdend met het weer. Lichte nachtvorst is geen probleem” aldus burgemeester Koen Volckaerts.

De burgemeester stelde reeds vroeger dat er een receptie voor de buurtbewoners zal plaatsvinden. Dat die maar geen maandenlange vertraging oploopt …

Foto’s © Gazet van Hove.