Gemeentehuis van Hove mooi verlicht tot einde maand januari

Sedert vrijdagavond jl. is het Hovese gemeentehuis mooi verlicht in de geel-rode kleuren van de gemeente. Het wapenschild van de familie Geelhand, boven op het dak, komt ook mooi tot zijn verlicht recht. Er worden ook vele inlandse vogels geprojecteerd, ze verwijzen naar de nabij gelegen Vogeltjeswijk.

De firma die dit allemaal voor zijn rekening neemt is Factalight uit Lint. De general-manager van deze firma, de heer Guy Dom woont ook in Hove en dan nog in de Vogeltjeswijk. Vandaar de vele vogels in het ontwerp.

De projector die voor de verlichting zorgt is van analoge makelij en vrij goedkoop. Men projecteert een vast beeld op de gevel. Het gemeentehuis van Aartselaar had als eerste in de regio de eer om deze verlichting uit te testen. Maar aangezien het gemeentehuis van Aartselaar uit rode baksteen bestaat, komt de belichting van het Hovese gemeentehuis beter tot zijn recht.

Deze belichting van het gemeentehuis blijft nog tot het einde van de maand iedere dag van 18.00u. tot 24.00u. branden. Men onderzoekt of men het ook ’s morgensvroeg van 6.00u. tot 8.00u. zal aanzetten, omdat er ’s morgens nogal wat joggers door het Hovese gemeentepark lopen.

Op de eerste avond had deze speciale belichting alvast veel succes. Vele tientallen automobilisten reden de parkpoort binnen en namen vanuit hun wagen een kijkje. Anderen bleven enkele seconden aan het einde van de Geelhandlaan staan om dan links of rechts af te slaan en hun rit verder te zetten.

Het zou mooi zijn om na het gemeentehuis, in de maand februari de Sint-Laurentiuskerk in het centrum van de gemeente ook een lichtbad te geven. Dan krijgt Hove een extra toeristische aantrekkingskracht voor de 14.000 wagens die dagelijks door het centrum rijden. Dit zal de middenstanders van de gemeente ook ten goede komen !

Foto’s © Gazet van Hove / Wim Frans.