Durft schepen Guy Wollants (Ph7) geen moeilijke vragen te beantwoorden ?

Hove

Op de laatste Hovese gemeenteraad van maandag 18 december jl. kwamen een honderdtal leden van de plaatselijke scouts en hun ouders betogen voor betere lokalen. Ze mochten op het vragenhalfuurtje hun uitéénzetting houden, kregen een antwoord van de burgemeester en van alle fractieleiders van de Hovese politieke partijen. Incident gesloten. Dossier op te volgen.

Schepen Guy Wollants durft de Hovese jeugd niet rechtstreeks te antwoorden !

Waar was schepen Guy Wollants ?

Wat opviel tijdens deze gemeenteraad was de afwezigheid van schepen van jeugd en sport Guy Wollants (Ph7). Hij zou normaal op de vragen van de verontruste scouts hebben moeten antwoorden, gewoon omdat het dossier onder zijn bevoegdheid ‘jeugd’ valt. Kent hij zijn dossiers niet ? Durft hij niet ? enz …

Op vrijdagavond 15 december was schepen Guy Wollants wel aanwezig in zaal “Da Capo” voor de uitreiking van de prijzen aan de verdienstelijke en sportieve burgers van de gemeente Hove. Hier mocht de schepen alle gehuldigden letterlijk en figuurlijk met woorden, bloemen en kusjes overladen. Hier was er ‘leuk nieuws’ te vertellen !

Waarom is de schepen dan 72 uur later afwezig ? Als er een moeilijker dossier (scoutslokalen) moet behandeld worden ? We spraken hem er vrijdagavond over aan. Hij zou ‘het’ nog bekijken …

Het is niet de eerste keer dat schepen Guy Wollants ‘strategisch afwezig’ is op de gemeenteraad ! en het ‘vuile werk’ overlaat aan coalitiepartner N-VA !

En als schepen Guy Wollants het te druk heeft met zijn private praktijk en zijn openbaar mandaat als schepen, dan moet hij keuzes maken en zich laten vervangen in de gemeenteraad door de volgende opvolger van zijn kieslijst. Dit is in zijn geval iemand die al wat ervaring heeft in de Hovese gemeenteraad en politiek …

schepen Guy Wollants op een ‘leuke activiteit’ …

Is Ph7 een sekte ?

Ph7 probeert zich in Hove voor te doen als de partij waar alles gezellig (‘plezant’) is. Volgens hun redenering zouden de andere partijen dan saai en niet leuk zijn.

In de politiek, zoals in het leven, moet men keuzes durven maken. Men kan niet iedereen (onmiddellijk) tevreden stellen. Ph7 beseft dit niet, is dus onvoldoende politiek volwassen, gedraagt zich geregeld bijna als een sekte met enkele onaantastbare goeroe’s die het ‘walhalla op aarde’ in Hove komen beloven (‘de zevende hemel’) met de ‘engelen Goedele, Guy en Katia’ !

Wij stellen ons ten eerste ernstige vragen bij het bestaan van “de zevende hemel en de aanwezige engelen” ? Of zitten ze bij Ph7 aan de paddo’s ?

Hoe het met vele sekten afloopt, weten we uit de geschiedenis ! Soms in bloedbaden, meestal achter de tralies, maar bijna altijd met mentaal totaal vernietigde en gedesillusioneerde ex-aanhangers.

bidt voor de ‘engelen’ Goedele, Guy en Katia !

Foto’s © Gazet van Hove – coverfoto : burgemeester Volckaerts met schepen Guy Wollants.