Opschudding op sociale media over inbraakpoging in Hove

Hove heeft nog geen BUURT INFORMATIE NETWERKEN (B.I.N.)

Op de sociale media is er een inbraakpoging te zien in de Berkenlaan in Hove. Met de nodige commentaar van verschillende lezers (m/v).

https://www.facebook.com/mick.luykx/videos/10215174067170817/

Tijdens deze donkere maanden is het aantal inbraakpogingen groter dan tijdens de zomermaanden. Er moet in een gemeente maar (tijdelijk) een bende neerstrijken en de statistieken gaan naar omhoog.

De politiek kan ook niet overal tegelijk zijn. Misschien moeten de Hovenaars eens nadenken om over te gaan tot georganiseerde BuurtInformatieNetwerken (BIN’s). Het zijn burgers uit een bepaalde wijk/zone die gestructureerd alle misstappen die ze zien onmiddellijk aan de politie overmaken. Zij geven dan – in geval ernstig – een signalement door aan alle aangesloten leden van de BIN in de wijk. Zo zijn er al vele misdadigers ingerekend.

Het valt op dat Hove nog geen BIN heeft. Enkele jaren geleden was er een poging tot oprichting van een BIN in de Bloemenwijk, maar dit ging niet door wegens gebrek aan belangstelling van de betrokken burgers. Men moet minimum een zeker draagvlak (20% bewoners) hebben in de buurt/regio waar de BIN actief is.

Let op : Een BIN is geen militie, er zijn geen commandanten, geen uniformen, geen wapens, geen bevelstructuur, er worden geen patrouilles gelopen, het is geen onderdeel van de politie. Men kijkt gewoon rond in zijn buurt en meldt onregelmatigheden aan de politie.

De bezorgde Hovenaars kunnen misschien eens nadenken over het opzetten van een BIN in hun wijk/straat ? Dan zal het aantal (pogingen) inbraken wel snel dalen !

Foto’s © Gazet van Hove.