Hove

Na een klein jaar werken staat er op het kasteeldomein ‘Cappenberg’ aan de Wouwstraat 44 een nieuw lokalencomplex voor de BLO-school Ritmica. In totaal gaat het om 11 klaslokalen, een rustlokaal, sanitair en brede gangen. Sommige leerlingen opereren vanuit een rolstoel. Het kasteeldomein is een beschermd landschap en daarom werd het nieuwe paviljoen achteraan in de hoek vlak naast de spoorlijn ingeplant. In totaal kostte deze investering 1,5 miljoen euro.

het nieuwe paviljoen

Ritmica bruist

Dit bevestigt het stijgend aantal inschrijvingen in deze school. Tot voor enige tijd zaten er nog meer dan 130 leerlingen in het vrij krappe kasteeldomein, dat niet meer aangepast is aan de moderne noden. Vandaag lopen er een kleine 100 leerlingen school bij Ritmica in Hove en nog eens een 90-tal in de Steenakker in Mortsel. In onze regio is er zeker nog vraag voor bijzonder lager onderwijs voor leerlingen met een motorische beperking, leerstoornis of lichte mentale beperking.

Nu het kasteel zelf vrij komt, is er de komende jaren tijd om dit gebouw ook te renoveren voor de administratie en de uitbouw van een polyvalente zaal aangepast aan de moderne noden.

Binnenkort komen er nog wat kleine aanpassingen zoals de aanleg van een fiets- en wandelpad naast de spoorlijn tot aan de Wouwstraat.

de rode loper bij de opening …

Op donderdagnamiddag 14 december jl. was het aan de kinderen van Ritmica om hun nieuwe schoollokalen plechtig in te huldigen. Na de rondgang voor de genodigden was er nog een receptie.

burgemeester Broeckx (Mortsel) was aanwezig

Foto’s © Gazet van Hove.