Omstreeks deze periode valt er in alle Hovese brievenbussen een nieuwe informatiebrochure “PUUR Hove”. Het is een uitgave van de in Mortsel gevestigde firma ‘Mensen zijn media’, die ook de tweewekelijkse informatiemagazines ’t Periodiekske en De Passant uitgeeft.

De lancering van PUUR Hove vond plaats op donderdagavond 7 december jl. in zaal ‘Da Capo’ voor een gezelschap van genodigden, sponsors, Hovese middenstanders en een delegatie van het gemeentebestuur. Men kon er genieten van een leuk optreden van Rawhide, een band die liet zien één van de beste bluegrass-bands van het land te zijn.

Tweede gemeente na Mortsel

In Mortsel lanceerde men reeds een uitgave van PUUR Mortsel. Het had er een groot succes en kreeg er zelfs al een tweede uitgave. Dus nam initiatiefnemer Fik Verbiest contact op met Hove om hier ook zo’n product te lanceren. Bij de lokale Middenstandsraad en het gemeentebestuur vond hij voldoende medestanders. De Hovese verenigingen waren enthousiast om al hun activiteiten voor de komende winterperiode en een stuk van de lente door te geven.

Naast een uitgebreide activiteitenkalender vindt men in PUUR Hove ook praktische informatie i.v.m. kinderopvang, weetjes en tips, noodnummers, tips om jezelf en je huisdier tegen de koude te beschermen. Verder nog enkele portretten van nieuwe starters in Hove, een overzicht van de horeca in Hove, de digitale inspanningen om de gemeente te promoten en een reportage over de nieuwe natuuraanwinsten in Hove.

PUUR Hove is uitgegeven door “Mensen zijn Media” op A5 formaat, met een stevige kaft van 250 grams papier. De verdeling startte op 11 december (sneeuwperiode kan enige vertraging opleveren) en de brochure ligt ook in alle winkels van de deelnemende partners.

 

Foto’s © Gazet van Hove – Wim Frans.