maandag 27 november 2017

Op de laatste gemeenteraad van Hove, na de eigenlijke agenda, in de varia, schudden enkele raadsleden nog wat losse opmerkingen uit hun mouw.

Raadslid Jo Ampe (HB) vroeg aandacht voor de bladerval in de gemeente. “Met de borstelwagen krijgt men de kolken niet uitgekuist. Ze geraken wel toe geslibd door het vele draaien. Het is het geval in de Groenenborglei, Kapelstraat, Sint-Laureysplein. We vragen extra aandacht voor het reinigen van de roosters”.

Raadslid Els Pauwels (CD&V) vroeg aandacht voor het landschapspark Frijthout. “Het wordt reeds gebruikt door vele mensen. De modder ligt er zeer dik op de weg. Men moet de veegwagen er inzetten. Het fietspad van de Boechoutselei is glad en gevaarlijk.” Volgens schepen van milieu Bart Van Couwenberghe (N-VA) “is de aannemer nog bezig in de werf”.

Raadslid Els Pauwels vroeg ook hoe het staat met de muziekkiosk aan de Sint-Laurentiuskerk ? Schepen van cultuur Gerda Lambrecht (N-VA) antwoordde : “Dit wordt een juridische zaak. Men wil eerst geld. Men heeft reeds 1/3 van het bedrag gekregen. Dan komt de ‘kunstenaar’ af met de opmerking dat alles eerst moet getest worden. Dit is nog niet opgelost”. Er werd een PV van ingebrekestelling opgemaakt.

een zaak voor het gerecht ???

Problemen met de verspreiding van publicaties in Hove

Raadslid Filip Lecoutre (CD&V) stelde “dat de verspreiding van het gemeentelijk infoblad Info Hove te wensen overlaat. Sommige wijken van Hove kregen helemaal geen bediening van het infoblad.” Schepen van informatie Guy Wollants (Ph7) zal het laten onderzoeken. Het gemeentelijk infoblad wordt niet verdeeld door de Post (Bpost).  Meldingen van vergeten bussen worden doorgegeven aan de verdeler, die die meldingen zeer goed nagaat en opvolgt en verbeteringen doorvoert.

De N-VA-afdeling Hove had ook problemen met de verspreiding van hun laatste publicatie door De Post van Hove. Zij werkt dus niet hoe het zou moeten ! De N-VA-ers van Hove kunnen misschien beter zelf hun eigen publicaties bussen door de militanten. Extra bezuinigen ! “Wat we zelf doen, doen we beter”. Men heeft toch genoeg bestuursleden/ militanten rond de tafel zitten. Sommigen met een ‘groot lawaai’ ! Ze moeten dan nog wel uit hun ‘luie zetel’ komen. Nietwaar Sandra !?

Hove Beweegt is niet zo erg sociaal !

Bij het groen-linkse Hove Beweegt bussen ze zelf hun politieke pamfletten. Dan kunnen ze ook bepaalde woningen ontlopen waar er politieke concurrenten, of zgn. ‘fascisten, populisten…’ wonen. Hove Beweegt is dus niet zo’n sociale club als ze zichzelf voordoen. Ze sluiten duidelijk een aantal Hovese mensen uit !!! Sommige dogmatici van Hove Beweegt hebben erg veel heimwee naar de goede oude tijd van ‘wijlen’ de Sovjet-Unie !  …

sommigen van “Hove Beweegt” hebben duidelijk heimwee …