HOVE

Landschapspark Frijthout, zaterdag 16 december van 9.30 tot 12.00 uur : de gemeente Hove, Natuurpunt en Kempens Landschap planten verder.

Enkele weken geleden is de gemeente begonnen met een massale aanplant van nieuw en streekeigen groep in het Landschapspark Frijthout. Veel vrijwilligers hielpen op 26 november een handje, maar deze grootse klus is nog niet klaar.

Nog enkele honderden struiken (van hazelaar tot meidoorn) moeten nog de grond in en het er het moment voor ! De winterkou is gelukkig wat weg en de grond is zompig door de sneeuw, ideale plantcondities dus.

Bovendien kan de knotwilgenrij die men gestart is aan de zuidkant van het gebied langs het fietspad nu verder worden afgewerkt, zodat er binnen enkele jaren door een mooie knotwilgendreef kan worden gefietst.

Het aanplanten start om 9.30 uur, maar geen probleem als je enkel wat later kan. Kom gerust af, want hoe meer handen hoe meer er kant worden geplant. Om 12.00 uur worden de werkzaamheden afgesloten met een kop soep.

Meebrengen : stevig schoeisel of laarzen, werkhandschoenen, eventueel een spade en/of een kruiwagen (als je die hebt en dichtbij woont). Afspraakplaats : hoek Louis Van Lindenstraat-Frijthout, vlot te bereiken via de Oudstrijdersstraat of de Mortselsesteenweg.

Foto’s (c) Gazet van Hove.