De riolerings- en wegenwerken van fase 1 zijn, op enkele kleine afwerkingen na, klaar. De toplaag asfalt in deze eerste fase is gepland in 2018. Omwille van de winterperiode kan deze toplaag ten vroegste vanaf 1 maart worden gegoten. De aannemer zal de toplaag aanleggen van zodra het weer dit opnieuw toelaat.

Ondertussen zijn ook de werken in fase 2 gestart. De start verliep helaas minder vlot dan verwacht. Wegens problemen met de ligging van de nutsleidingen en de diepte van de huisaansluitingen liepen de werken enkele weken vertraging op. Inmiddels werden de problemen verholpen en zijn de rioleringswerken terug hervat. Tegen het kerstverlof zullen de rioleringswerken in fase 2 klaar zijn. De wegopbouw zal dan nog niet af zijn, maar de aannemer zorgt ervoor dat tijdens het kerstverlof alle woningen gelegen in fase 2 vlot en veilig bereikbaar zijn. Indien het weer het toelaat (temperatuur hoger dan 2°C), wordt de onderlaag asfalt voorzien eind januari 2017. De toplaag asfalt van fase 2 wordt samen aangelegd met de toplaag in fase 1.

Fase 3 zal starten nadat fase 2 beëindigd is (asfaltwerken niet inbegrepen). Deze fase omvat de werken aan de Jos Coveliersstraat (Hove) en Holle Weg (Boechout).

Indien eind januari de temperaturen het reeds zouden toelaten, wordt in fase 2 eerst nog de onderlaag asfalt voorzien, vooraleer de werken starten in fase 3. Zijn de temperaturen in januari toch te laag voor de asfaltwerken, dan start de aannemer onmiddellijk in fase 3 om de gehele werken niet langer te laten aanslepen dan nodig.

Fase 4 der werken betreft de lokale renovatie van de riolering in de Lintsesteenweg (tussen het kruispunt Jos Coveliersstraat – Lintsesteenweg en Magdalena Vermeeschlaan – Lintsesteenweg). Deze renovatiewerken betreffen een mobiele werf en zijn ingepland in februari 2018.

Extra parkeergelegenheid en toegepaste omleidingen

  • Doorgaand verkeer

Zolang de toplaag asfalt niet gegoten is in fase 1 en 2 blijft de bestaande omleiding gelden. Verzekeringstechnisch is het niet mogelijk fase 1 en 2 vrij te stellen voor doorgaand verkeer zolang de toplaag niet gegoten is.

  • Plaatselijk verkeer

De bewoners van fase 1 en 2 kunnen hun woning bereiken via de Lintsesteenweg. De bewoners van de Jos Coveliersstraat zijn bereikbaar via de Holle weg. De paaltjes tussen Holle weg en J. Coverliersstraat worden weggenomen. Enkel bij noodweer is verkeer richting Holle weg niet mogelijk. In die omstandigheden zal de aannemer de bereikbaarheid voorzien via de Lintsesteenweg. Wanneer je wenst verwittigd te worden wanneer de dreef (Boechout) wordt afgesloten, gelieve je e-mailadres en/of gsm-nummer over te maken aan de noodambtenaar van Boechout (Peter Naveau) via Peter.naveau@boechout.be of 03 / 460 06 45. Je ontvangt bij noodweer een sms of e-mail met één van volgende meldingen: het betreden van de dreef wordt afgeraden (code geel-oranje)/het betreden van de dreef is onmogelijk, deze werd afgesloten (code oranje).

Er wordt gevraagd om de wagen tijdens de werkuren buiten de werkzone te parkeren. De gemeente heeft hiervoor extra parkeergelegenheid voorzien in de Leon Dumortierstraat naast de begraafplaats.

Afvalophaling

Voor de afvalophaling van de bewoners die binnen fase 2 van de werken wonen, blijven volgende ophaalpunten van kracht : één ter hoogte van het kruispunt Lintsesteenweg – Leon Dumortierstraat en één ter hoogte van de rotonde op de Lintsesteenweg (Albert Claessensstraat).

Je kan daar je afval op de voorziene afvalophalingsdagen plaatsen.

Voor de afvalophaling van de bewoners van fase 3 wordt een aparte regeling voorzien. Hier wordt gecommuniceerd voor de aanvang van deze derde fase der werken.

Fase 3 : werken in de Jos Coveliersstraat

Tijdens de riolerings- en wegenwerken van fase 3 kan er interferentie ontstaan met de verschillende verbouwingen en nieuwbouwprojecten die aan de gang en gepland zijn in de Jos Coveliersstraat. Om de werken van de verschillende aannemers onderling optimaal af te stemmen, wordt aangeraden om contact op te nemen met Vermetten, aannemer van de riolerings- en wegeniswerken: frederik@vermetten.be .

 

Contact

Sinds de start van fase 2 is de werfkeet verplaatst naar het kruispunt Leon Dumortierstraat-Lintsesteenweg. De werfvergadering met alle betrokken partijen gaat steeds door op maandagnamiddag. Als je een probleem hebt, kan je langskomen vanaf 13.00 uur. Met praktische vragen kunnen bewoners zich ook rechtstreeks richten tot de werfleiders van aannemer Vermetten. Verder kan je alle werkdagen tussen 8.00 en 19.00 terecht bij het contactcenter van Aquafin op het nummer 03 / 450 45 45 of via mail contact@aquafin.be . Bij noodgevallen kan je buiten de werkuren en in het weekend gebruikmaken van het gratis noodnummer : 0800 / 16 603. De gemeente kan je contacteren via het e-mailadres : technischedienst@hove.be. Het verloop van dit project kan je ook volgen via de website www.rio-link.be. Op deze site kan je vanaf de start van de werken de stand van zaken en de planning van het project opvolgen. Klik in de rubriek ‘werken’ op ‘aanleg van nieuwe riolen’. Klik vervolgens onderaan op ‘werken in uw gemeente’ en ga naar het project.

Foto’s (c) Gazet van Hove.