HOVE

De aanplanting van de bomen in de Geelhandlaan is het sluitstuk van deze werken die onze gemeente een goede twee jaar in de greep hielden. Oorspronkelijk werden er zomereiken voor besteld, nadien ging dit over in olmen.

We vernemen dat er flink wat discussie zit tussen de gemeentelijke administratie en de hogere overheid over de aanplanting van deze bomen. Ambtenaren kunnen veel lucht verplaatsen zonder dat de mensen ter plaatse er beter van worden …

Burgemeester Koen Volckaerts stelde eerst dat de bomen van de Geelhandlaan nog tijdens de afgelopen maand november zouden worden aangeplant. Ondertussen zijn we al midden december. De burgemeester houdt nog steeds vol dat ze tijdens dit plantseizoen in de grond worden gestoken. “Is het niet in december, dan vast en zeker in januari” aldus Volckaerts.

goed menende amateurs planten een bos in Frijthout

Werken Leliestraat beginnen in januari 2018

De aanplanting van deze bomen zal door een gespecialiseerde firma worden gedaan, want zulke precisiewerkzaamheden kan men niet overlaten aan goed menende amateurs.

In januari 2018 beginnen ook de herprofileringswerken van de Leliestraat, een strategische noord-zuid-as in Hove. Deze werken zullen een viertal maanden in beslag nemen. Ze moeten voor de zomer 2018 afgerond zijn.

Dus is het belangrijk dat de werken aan de Geelhandlaan (ook een strategische noord-zuid-as)  – die niet zoveel hinder voor de omwonenden en het verkeer zullen teweeg brengen – zo snel mogelijk worden afgerond.

Foto’s © Gazet van Hove.