Afgelopen zaterdagavond werd de kerstverlichting feestelijk ontstoken op het kerkplein. Aan de kerktoren en op het Sint-Laureysplein is er nieuwe kerstverlichting aangebracht. Er was niet de grote massa aanwezigen op deze manifestatie, door het koude weer ? Maar de aanwezigen hadden een leuke babbel en dronken een “drankje” …De afwezigen hadden weer eens ongelijk !

Ondertussen loopt bij de aangesloten handelszaken (herkenbaar door een sticker) de eindejaaractie. Er is een prijzenpot van tussen de 2.000 en 3.000 euro beschikbaar. Dus, “waarom zo ver lopen als je het in Hove kan kopen ?” De winnaars van deze actie worden midden januari 2018 bekend gemaakt.

Op donderdag 21 december zullen er verschillende Hovese handelszaken open zijn tot 22.00u. En heel wat Hovese handelaars zullen ook op zondag 24 december – kerstavond – hun deuren openen voor het grote publiek. Dit met de nodige animatie.

Een andere nieuwigheid is de verspreiding van het nieuwe magazine “PUUR Hove”, dat midden december in alle Hovese brievenbussen zal belanden. Het is een uitgave van “Mensen zijn media”, de firma die o.a. de magazines ’t Periodiekske en De Passant op de markt brengt. In PUUR Hove staan er allerlei uitgaanstips van de periode december 2017 tot april 2018 in, samen met nog wat achtergrondinformatie over mensen en dingen in Hove.

Kerstboomverbranding nog steeds in het gemeentepark

De jaarlijkse kerstboomverbranding van zaterdag 6 januari 2018 zou niet meer doorgaan achteraan het grasveld van het gemeentehuis. De organiserende jeugddienst zocht naar een plek dichter in het gemeentecentrum die ze ook konden combineren met het Driekoningenfeest. Uiteindelijk werd beslist om de kerstboomverbranding toch te laten doorgaan in het gemeentepark.

Genoeg animatie rond kerstmis in Hove !

Foto’s © Gazet van Hove.