Obscene fabels

Lachen verzekerd, want deze fabels van Dario Fo blijven actueel, spits en ad rem tot en met en worden op sublieme wijze gebracht door Erik Goris.
‘Het eerste mirakel van kinneke Jezus’ Betlehem, de stal, de koningen, Herodes op zoek naar de pasgeboren redder (om hem te vermoorden), de familie op de vlucht. In Jaffa (de appelsienenstad) wil het kinneke Jesus meespelen met de kinderen op het plein. Maar ze jagen Hem weg en daarom doet Hij zijn eerste mirakel…
‘De rebellen van Bologna’ In 1334 werden de mannen van Bologna gemobiliseerd voor een oorlog die ze nooit hadden gewild. Na de oorlog trekken de geestelijken en edelen zich uit schrik voor de wraak van de overlevenden terug in de plaatselijke citadel. De mensen belegeren de citadel met het enige wat hen nog overblijft…
‘De poezemuis’ Het verhaal van de schaapsherder Jeanotte Pier. In het vetste groen van de alpenweiden leefde hij helemaal alleen tussen zijn schapen en zijn geiten en hij kon zich niet anders herinneren dan dat dat altijd zo was geweest. Tot hij op een dag Melissa tegen het lijf loopt…
Donderdag 14 december 2017 om 20.15 uur in Da Capo, Lintsesteenweg 1a. Tickets : 7 EUR in voorverkoop (bij de cultuurdienst of online via onderstaande website), 10 EUR aan de kassa de avond van de voorstelling zelf. Info : tel. 03 / 460 33 12, e-mail : cultuur@hove.be .
https://hove.recreatex.be .

Foto (c) Gazet van Hove.