Informatienamiddag over hartritmestoornissen

Het optreden van hartritmestoornissen neemt toe, met voorkamerfibrilatie als de meest voorkomende. Jammer genoeg is de algemene kennis over oorzaken, diagnose en behandeling van deze belangrijke ritmestoornis bij het grote publiek nog vrij beperkt. Nochtans heeft deze aandoening een groot effect op de levenskwaliteit van mensen. De patiëntenorganisatie OVERRSLAG (Opteren Voor Educatie Rond RitmeStoornissen Liever dan Achteraf Genezen), een vzw opgericht door dokter Bruno Schwagten, cardioloog-electrofysioloog in het Middelheimziekenhuis, wil mensen informeren over hartritmestoornissen en ze bewust maken van het bestaan ervan en een hulp zijn bij het tijdig opsporen ervan. Dokter Schwagten verzorgt deze gratis informatienamiddag op donderdag 7 december om 14.00 uur in het dienstencentrum. Graag vooraf een seintje als je komt via tel. 03 / 454 08 37 of e-mail: dienstencentrum@ocmwhove.be.

Film ‘De Notenkraker’

Een ballet van Peter Tsjaikowski (1840-1893) naar een sprookje van Hoffman, bewerkt door Alexandre Dumas: ‘Casse-Noisette et le Roi des Souris. ’ Het ballet speelt zich af rond Kerstmis, wanneer iedereen, beladen met geschenken, Clara en haar broer komt bezoeken. In de wondere wereld van haar fantasie komen al deze geschenken tot leven. Drosselmeyer, magiër en ontwerper van speelgoed, heeft eens een val ontworpen waarmee hij de helft van de muizenkolonie uit een kasteel heeft gedood. De muizenkoning nam wraak en wierp een vloek af over de neef van Drosselmeyer. Hij zou een notenkraker worden tot iemand hem zou liefhebben en een dappere daad zou stellen. Elke film- en muziekliefhebber welkom op donderdag 14 december om 13.30 uur in Dienstencentrum Ten Hove. Gratis toegang. Na de film kan je nog gezellig nakaarten. Graag een seintje als je komt. Meer info : tel. 03 / 454 08 37 of e-mail : dienstencentrum@ocmwhove.be.


Sjoelbakken

Zin in een partijtje sjoelen ? Kom dan op donderdag 21 december om 14.00 uur naar het dienstencentrum. Deelnemen is gratis. Iedereen welkom !

Zet je eerste stappen op de computer in Dienstencentrum Ten Hove

Ken je helemaal niets van computers, maar wil je er graag mee leren werken ? Al was het alleen maar om met je kleinkinderen mee te kunnen en te begrijpen waar zij allemaal mee bezig zijn ? In het dienstencentrum worden cursussen georganiseerd op een laag niveau en aan een traag tempo. In een eerste reeks leer je, op een heel eenvoudige manier en onder begeleiding van mensen met veel geduld, je angst overwinnen, zet je je eerste stappen in de computerwereld en ga je al eens even kijken op dat grote wereldwijde internet. In een vervolgreeks leer je nog
meer mogelijkheden van het internet en ga je ook een email leren versturen en beantwoorden. Elke reeks telt vijf lesmomenten van 2,5 uur en vijf oefenmomenten van 2 uur. Een reeks kost 25 EUR. Indien de kostprijs voor jou een probleem is, kan je contact opnemen met de centrumleider. Zij zal jouw vraag in alle discretie behandelen en samen met jou een oplossing zoeken. Geïnteresseerd ? De plaatsen zijn beperkt, wees er dus vlug bij en informeer in het dienstencentrum op het nummer 03 / 454 08 37 of er nog een plaatsje vrij is.

Data basiscursus : maandag 8, 15, 22 en 29 januari en 5 februari van 9.30 tot 12 uur; oefenen op woensdag 10, 17 en 25 januari en 1 en 8 februari van 9.30 tot 11.30 uur. Datums vervolgcursus: maandag 19 en 26 februari en 5, 12 en 19 maart van 9.30 tot 12 uur; oefenen op donderdag 22 en 29 februari en 8, 15 en 22 maart van 9.30 tot 11.30 uur.


Foto’s beheren met de computer

In een reeks van vier lessen van 2,5 uur leer je foto’s van een fototoestel of een geheugenstick overzetten op een computer, foto’s klasseren in mappen, foto’s per mail verzenden en ontvangen, foto’s bewerken (bijsnijden, rode ogen, recht zetten,…) en foto’s op een geheugenstick kopiëren. Voor deze reeks is het nodig dat je al een beetje vertrouwd bent met werken op de computer en dat je een e-mail kan verzenden. Tijdens de lessen werk je met je eigen digitaal fototoestel en met de computers van het dienstencentrum. Op maandag 15, 22 en 29 januari en 5 februari van 13.30 tot 16 uur. Kostprijs : 20 EUR voor de ganse reeks. Inschrijven verplicht in het dienstencentrum. De inschrijving is pas definitief na betaling van het inschrijvingsgeld. Het aantal plaatsen is beperkt. Wees er dus vlug bij.

Digidokters

Heb je problemen met je laptop of tablet ? Doet het toestel om één of andere reden niet wat je zou willen dat het doet ? Komen er rare meldingen op die je niet begrijpt en waar je geen weg mee weet ? Moet je een nieuw programma downloaden of moet je een update installeren en durf je daar zelf niet aan te beginnen ? Kom dan op consultatie bij één van de digidokters in het dienstencentrum. Elke eerste dinsdag van de maand houden leerlingen van het zesde jaar Informatica van Sint-Jozef (Kontich) er spreekuur. Zij zullen je naar best vermogen helpen met al je technische en andere problemen met je laptop en/of tablet. Van 14.30 tot 16.00 uur op 5 december, 16 januari, 6 februari, 6 maart, 17 april en 22 mei. Een afspraak maken is verplicht via tel. 03 / 454 08 37 of e-mail : dienstencentrum@ocmwhove.be Deze dienst wordt gratis aangeboden door Sint-Jozef Kontich en Dienstencentrum Ten Hove.