Tentoonstelling “De Noordvink” in Hove

De Hovese Ornithologische vereniging De Noordvink hield midden november haar jaarlijkse tentoonstelling in zaal Prinsenhof aan de Kapelstraat in Hove. Er was veel belangstelling.

Toespraak van Gerda Lambrecht, schepen van onderwijs en cultuur :

“Goede avond dames en heren,

Er werd mij gevraagd om vandaag, zoals de afgelopen jaren het geval was, een kort woordje tot jullie te richten.

Vandaag zijn we hier in het Prinsenhof om het startschot te geven van de 53ste tentoonstelling van de Koninklijke Ornithologische Vereniging De Noordvink.

De 53ste al. Mijn schoonvader was in een ver verleden een kweker van kanaries. Hij was elk vrij moment in de weer met zijn vogeltjes en waakte er zorgvuldig over dat zij niets te kort kwamen. In die periode kwamen wij, samen met hem, ook elk jaar kijken naar deze tentoonstelling. Dit om aan te tonen dat dit jaarlijkse evenement ondertussen een traditie is geworden die, net zoals ook de jaarlijkse Breughelavond en het mosselfeest, elk jaar opnieuw, op een grote schare deelnemers kan rekenen.

We mogen natuurlijk ook niet blind zijn voor de problemen waarmee De Noordvink, en zowat elke vereniging, mee te kampen krijgt : weinig interesse van jongeren, geen opvolging, en dan meer specifiek, de dierenrechtenorganisaties die zich ondertussen ook opwerpen.

Ik wil langs deze weg mijn bewondering uiten naar de tentoonstellers toe, omdat zij telkens weer met veel toewijding, liefde en geduld, heel veel van hun vrije tijd besteden aan het verzorgen en kweken van hun kanaries, zebravinken, grote en kleine parkieten, tropische en andere vogels.

Proficiat aan het bestuur en alle deelnemers en dan verklaar ik graag de tentoonstelling voor geopend.

Geniet ervan”

Foto’s © Gazet van Hove.