Vrijwilligers komen mee bomen planten in Landschapspark Frijthout

HOVE

Zondagmorgen 26 november jl. verzamelden om 10.00u. een 25-tal natuurliefhebbers aan het einde van de Oudstrijdersstraat om mee te helpen er een 3.000-tal stukken groen aan te planten. Onder leiding van Hugo Waeterschoot van Natuurpunt verspreiden de aanwezigen zich in groepjes van vier personen en ze planten op een afstand van telkens 4 meter een nieuwe boom in. Het gaat voornamelijk om boswilg, schietwilg, eik, grauwe wilg, zwarte els en hazelaar.

Tegen de middag hadden ze hun deel van het werk gedaan en gingen ze tevreden naar huis. Het resterende werk wordt in de komende dagen gedaan voor een professionele firma en een sociaal tewerkstellingsproject.

Met het Landschapspark Frijthout en het nieuw verworven Uilenbos heeft de gemeente Hove tijdens deze legislatuur zijn openbaar groenpatrimonium verdubbeld. Hove is nu terug een groene gemeente.

Foto’s © Gazet van Hove