Sinterklaas is aangekomen in Hove : Politieke manipulatie op komst ???

Zaterdagmorgen jl. verwelkomden zo’n 400 Hovenaars, kinderen en hun (groot)ouders Sinterklaas in het station van Hove.

Vanaf 10.30u. verzamelden de kinderen zich op de spoorwegparking en werden er geanimeerd met liedjes en optredens van Stefaan Beeldens, een Hovenaar die actief is bij de Gezinsbond en Jaanimo. Stefaan melde dat een deel van de zwarte pieten staakten en dat er daarom enkele jongeren van de circusafdeling van Fitopia gevonden werden om de taken van de Pieten over te nemen.

de nieuwe medewerkers van Sinterklaas

Dit kan een aanzet worden om op termijn de “zwarte” Pieten af te voeren en te vervangen door ‘roet’ Pieten !? De politieke-correctheid kent immers geen grenzen ! Ook niet in Hove ! Al onze volkstradities moeten immers wijken voor de ‘nieuwe landgenoten’ …

Burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) melde ons dat ze als schepencollege de uitdrukkelijke hint hadden gekregen van de organisatoren om niet aanwezig te zijn als publiek mandataris. Tussen het publiek zagen we wel OCMW-voorzitster Goedele Breyne (Ph7) staan en nadien mee opstappen in de stoet. “Twee maten en twee gewichten !”, moet kunnen voor ‘de politieke vrienden’ van organisatoren. Het gemeentebestuur moet wel zorgen voor de ordehandhaving en de veiligheid … en alle inwoners moeten hiervoor mee betalen via de belastingen !

de ‘stakende’ ZWARTE Pieten …

Klokslag 11.00u. kwam de trein aan in Hove-station. Wat opviel is dat Sinterklaas en enkele ‘stakende’ Pieten die hem vergezelden maar in een tweede klasse treinwagon reden. Dit is voor iemand met zo’n hoge status als Sinterklaas toch wat min. Kunnen de sponsors niet voor een duurder ticket zorgen zodat Sinterklaas zich in alle rust kan voorbereiden op zijn drukke werkzaamheden in Hove ?

Na enkele plichtplegingen op de parking – “er zijn dit jaar in Hove geen stoute kinderen” – ging het dan in stoet naar het kerkplein onder de deskundige begeleiding van de Hovese politie en het Rode Kruis. Er deden zich gelukkig geen incidenten voor.

Op het kerkplein had de traditionele snoepworp plaats, gesponsord door Immo Casco en Superette Brandtfood. Nadien ontving Sinterklaas in het Kostershuisje nog een heleboel brave Hovese kindjes en hun (groot)ouders. Sinterklaas heeft nog veel werk de komende weken in onze gemeente en regio. Maar gelukkig zijn er dit jaar in Hove geen stoute kinderen ! … wel hypocriete organisatoren !

Foto’s © Gazet van Hove.