Gewapende overval in Hove !

Wordt de maand november dit jaar “overvallen-maand” in de zuidrand van Antwerpen ?

Terwijl onze politiezones alles in het werk zetten om de woninginbraken tijdens de donkere wintermaanden een halte toe te roepen, wordt onze zuidrand op klaarlichte dag geteisterd door meerdere overvallen op handelszaken. Het mag duidelijk zijn dat we naar kerstmis en de pakjesperiode gaan want 3 overvallen in 2 dagen tijd is toch heel erg veel.

Het begon maandagmiddag in de gemeente Kontich waar een verwarde man een broodjeszaak overviel in de Molenstraat. Deze overvaller kon even laten ingerekend worden door de politie van de zone HEKLA en blijkbaar woonde de overvaller zelfs in dezelfde Molenstraat. Maar veel beter voorbereid ging het er dinsdag aan toe in de gemeente Hove en de stad Mortsel. In de gemeente Hove was kort na de middag krantenwinkel Punt Komma in de Kapelstraat het doelwit voor een gemaskerde en gewapende overvaller die er met een, naar verluidt,  grote geldsom vandoor ging. En even laten werd  in de Kaphaanlei in Mortsel apotheek Desrumeaux overvallen door twee gewapende en gemaskerde kerels. Hier bedroeg de buit enkele honderden euro’s. En al werd er door de politiezones HEKLA en MINOS een zoekactie gestart ? Toch konden in beide gevallen, gisteren de daders ontkomen. Maar veel erger dan de zuur verdiende centjes die gestolen worden bij deze overvallen is het leed en de angst die zulke overvallers  nalaten bij hard werkende mensen die dit echt niet verdienen. Hopelijk  worden de inbrekers de komende dagen nog ingerekend.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove.