VC Mortsel OG pakt 3 punten op een diefje in de derby op Hove Sport

In een gesloten en ondanks de zes gele kaarten toch sportieve derby op de Koninklijke Hove Sport is VC Mortsel OG met de drie punten naar ‘t Stad teruggekeerd. Met een alweer verbouwde ploeg door afwezigen en met enkele “half beschikbaren” voor Hove Sport  werden er, weliswaar aan beide zijden, amper kansen gecreëerd in de eerste helft en noteerden we slechts één kopbal van Wim Meeus op voorzet van Redgy Dhondt. Via de vingertoppen van de bezoekende goalie landde die poging boven op de dwarslat.

Mortsel, wel iets steviger aan de bal, kreeg in de 20 ste minuut een vrije trap voor fout op Herpoel buiten de grote rechthoek en het was diezelfde Tim Herpoel die de bal mooi over de muur krulde en in de linkerbovenhoek deed belanden en zo kwam Mortsel op dat moment verdiend 0-1 voor. Dit was meteen ook de ruststand.

Na de pauze kwam Hove Sport wel sterker uit de kleedkamer maar moest wel attent blijven op de tegenprikken van de buren uit Mortsel. Toch kreeg Hove Sport in de laatste 15 minuten nog enkele halve en hele kansen maar kreeg de bal niet meer voorbij de bezoekende doelman. En zo bleef het bij de 0-1 voor VC Mortsel OG.

Op basis van de 2e helft had een gelijke stand misschien beter gepast in deze erg gesloten derby van zondag jl. Er rest Hove Sport nog 1 wedstrijd in de heenronde van dit voetbalseizoen en ook dat zal niet makkelijk worden op verplaatsing bij SV Aartselaar volgende week zondag om 14.30u.

Uw lokale Radio Frekwent was er zondag jl. bij en voor de derby hadden wij een korte babbel met de bezoekende trainer Nico Herpoel. Dit interview hoor je zaterdag a.s. in onze inforadio. De trainer van Hove Sport was onze afspraak voor een interview blijkbaar jammer genoeg vergeten.