Groen-links Hove heeft nog geen kandidaat-burgemeester

De gemeenteraadsverkiezingen van 2018 komen steeds dichterbij en de politieke fracties beginnen zich te manifesteren met het voorstellen van hun officiële lijsttrekkers en dus kandidaat-burgemeesters voor Hove. Ph7 was het eerste met de voorstelling van Goedele Breyne, huidig OCMW-voorzitter en schepen van sociale zaken. Bij de N-VA staat het bijna vast dat zittend burgemeester Koen Volckaerts voor een tweede mandaat gaat. Bij het kartel “Fan van Hove” (CD&V/ O-VLD) staat het ook bijna vast dat gewezen burgemeester Luc Vuylsteke de Laps (CD&V) de lijst gaat trekken want hij scoorde in 2012 de meeste voorkeurstemmen over alle kandidatenlijsten heen.

Enkel het groen-linkse Hove Beweegt (Groen, SP-a, onafhankelijken) laat nog op zich wachten. We vroegen aan gewezen lijsttrekker Jo Ampe of hij terug kandidaat-burgemeester is. Hij antwoordde dat “ze nog niet bezig zijn met het invullen van de plaatsen op de lijst, wel met de inhoud van het verkiezingsprogramma”.

Hove Beweegt niet negatief tegenover gemeentefusies

Jo Ampe is politiek nuchter genoeg om te beseffen dat kleine gemeenten van minder dan 10.000 inwoners het vandaag niet gemakkelijk hebben om de dienstverlening naar hun bevolking te voorzien, gelet op de vele taken die een gemeentebestuur moet vervullen. Dit in tegenstelling tot de politiek minder-ontwikkelden van Ph7 die halsstarrig iedere samenwerking van Hove met een andere gemeente blijven afwijzen.

Jo Ampe beseft dat in een zekere nabije toekomst Hove wel daadwerkelijk met fusies zal te maken krijgen. Daarom vindt hij ook dat Hove zich beter nu reeds kan voorbereiden om een goede uitgangspositie in te nemen. De officiële partijen Groen en SP-a staan immers niet negatief tegenover gemeentefusies.

kandidaten HB gemeenteraadsverkiezingen 2012 – Foto Hove Beweegt

Fuif

Volgende zaterdagavond 25 november e.k. organiseert Hove Beweegt een fuif in zaal “Da Capo”, Lintsesteenweg 1a, voor zijn aanhangers, aanvang 20.00u. Inkom : -26 jaar : 5 euro, +26 jaar : 10 euro. Om 21.30u. optreden Marhaba, 23.00u. DJ Battle, 2 DJ van -16 jaar spelen twee uur tegen en met elkaar.

Coverfoto : Jo Ampe op receptie.