Terug een goed draaiende bakkerswinkel in ‘Mortsel-Dorp’

Vorig jaar moest de historische bakkerij ‘J. De Castro’ de boeken neerleggen wegens financiële problemen. Men had toen nog winkels in Mortsel, Wilrijk, Boechout en Willebroek. Dit was het einde van een tijdperk met op zijn hoogtepunt 13 winkels en meer dan 200 personeelsleden.

Het gevolg hiervan was dat de wijk Mortsel-dorp rond de Sint-Benedictuskerk geen enkele bakkerszaak meer telde. Op enkele plaatsen in de wijk staan er wel broodautomaten, maar dit is een zeer elementaire dienstverlening naar de betrokken bevolking toe.

Bakkerswinkel “Mortsel Dorp” in ex-pand van J. De Castro

Gelukkig is er sedert vorige week een einde gekomen aan de bakkerloze wijk. In het oude pand van bakker J. De Castro aan de Sint-Benedictusstraat is er terug een bakkerswinkel die luistert naar de naam ‘Mortsel Dorp’. De eigenaar van de nieuwe bakkerswinkel is Cheema Shafout, eigenaar van de nabij gelegen krantenwinkel. Na het stopzetten van J. De Castro begin 2016, kreeg hij als naaste buur iedere dag soms meer dan 60 klanten over de vloer die naar brood kwamen vragen. Hierin zag deze ondernemer een kans om een nieuwe bakkerswinkel open te doen. Na een korte zoektocht kwam hij terecht bij bakkerij Gijbels uit Wommelgem die iedere dag de nodige broden en patisserie levert.

De eerste week was reeds een succesverhaal want op de middag was de winkelvoorraad reeds uitverkocht en moest men in allerijl bij bestellen. Naast brood en banket kan men in “Mortsel Dorp” ook terecht voor belegde broodjes.

Bakkerij Mortsel Dorp ligt aan de Sint-Benedictusstraat 18 in Mortsel, is alle dagen open van 7.00u. tot 18.00u., sluitingsdag : maandag.

Foto’s © Gazet van Hove.