Maar liefst 5.930 plantjes gingen op donderdag 16 november de grond in bij verschillende privé-boseigenaars. Deze bosrandenactie is een initiatief van de Antwerpse bosgroepen.

In overleg met de Bosgroep kozen de 26 eigenaars zelf een mengeling van inheemse struik- en boomsoorten om aan de rand van hun bos te planten. Deze plantjes zullen voor een mooie en diverse overgang tussen het bos en de omgeving zorgen. De combinatie van bloemrijke struiken en boomsoorten als lijsterbes, kastanje en zwarte els maakt van de bosrand een waar paradijs voor vlinders, bijen, vogels, insecten en kleine zoogdieren.

Gedeputeerde voor Leefmilieu en Natuur Rik Röttger : “Al voor de zestiende keer vindt de bosrandenactie plaats. De voorbije acht jaar werd in totaal 42km bosrand aangeplant.  Provincie Antwerpen ondersteunt deze actie graag, want ze betekent een stevige boost voor de biodiversiteit.” 

De bosrandenactie is een initiatief van de Antwerpse bosgroepen. Zij ondersteunen en adviseren private boseigenaars bij het duurzaam beheer van hun bos. Elke boseigenaar kan gratis en vrijblijvend aansluiten bij de bosgroep. Hij of zij krijgt er advies en informatie bij het bosbeheer en hulp bij de bosadministratie. Op die manier streven we naar gezonde bossen en meer en betere natuur. www.bosgroep.beFoto’s (c) Gazet van Hove.