Gisteren avond was er de opening van een heel mooi en nieuw deel van de kringloopwinkel Opniew&Co aan de Prins Boudewijnlaan in de gemeente Kontich. Meer dan 100 werknemers en familie waren uitgenodigd om deze opening mee te komen vieren. Ook burgemeester Bart Seldeslachts en een aantal schepenen kwamen kijken naar een nieuw stuk winkelplezier in de gemeente Kontich.

Na de opening door de voorzitter van de beheerraad nam directeur Koen Goemans het woord. Drie jaar na de opening breidt de vestiging van kringloopwinkel Opnieuw & Co in Kontich met 500m² uit. ‘Het afgelopen jaar mochten we in Kontich bijna 60.000 klanten verwelkomen die gemiddeld meer dan 7 euro uitgaven. Door de winkel uit te breiden kunnen we een ruimer aanbod presenteren aan onder andere meubels en textiel. Dubbel zoveel oppervlakte, da’s dubbel zoveel kringwinkelgeluk !’. Dankzij de uitbreiding verdubbelt ook het personeel. We gaan van 12 naar 24 werknemers, waarbij 11 van die extra mensen via sociale tewerkstelling bij ons terecht komen. Opnieuw & Co helpt hen om hun afstand tot de reguliere arbeidsmarkt te verkleinen door hen ervaring te laten opdoen” vertelde een gelukkige directeur in de gemeente Kontich die ook burgemeester Bart Seldeslachts vroeg om het nieuwe deel officieel te openen. En dat gebeurde dit keer niet met het doorknippen van een lint. Maar met het stuk slaan van een Pinata.

De vernieuwde Opniew & Co in de gemeente Kontich is vanaf vandaag om 10.00u. open voor het grote publiek. Radio Frekwent was er gisteren al bij en had na de officiële opening nog een korte babbel met burgemeester Bart Seldeslachts.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove.