Politiezone HEKLA roept op tot meer waakzaamheid voor woninginbraken tijdens de donkere wintermaanden in onze zuidrand van Antwerpen

Door de sneller invallende duisternis tijdens de donkere wintermaanden krijgen inbrekers meer kans om ongemerkt toe te slaan. De lokale politie HEKLA blijft daarom met de beschikbare middelen extra toezicht op de openbare weg verzekeren. Onze inspanningen blijven nodig, want de afgelopen weken stellen we een piek vast in het aantal diefstallen in woningen op het grondgebied van de politiezone.

Afgelopen maand oktober maakte een aandachtige burger melding van een verdacht voertuig in Edegem. Door de snelle reactie van onze interventieploegen werden twee verdachte personen opgemerkt, welke later konden gelinkt worden aan een verdacht voertuig waarin ook inbrekersmateriaal werd aangetroffen. In diezelfde maand ontvingen we ook  een oproep van een opmerkzame bewoner in Kontich dat er werd ingebroken in de woning en er op dat moment twee verdachte personen het op een lopen hadden gezet. Door de goede persoonsbeschrijving die het slachtoffer meegaf aan de interventieploegen, konden de twee verdachten enkele minuten later gevat worden in de nabije omgeving van de feiten. Door de onmiddellijke reactie van alerte buurtbewoners konden wij op deze twee dagen telkens twee verdachten arresteren en ter beschikking stellen van het parket zegt men bij onze politiezone.

Sociale controle (al dan niet in samenwerking met een BIN-netwerk) en het onmiddellijk en zonder omwegen verwittigen van de politie via het noodnummer 101 blijven belangrijke troeven om de pakkans van verdachten en inbrekers te vergroten. We blijven benadrukken dat elke inwoner zelf reeds een aantal preventieve maatregelen kan nemen om de woning beter te beveiligen zeggen ze bij de politiezone HEKLA.

Voor meer informatie en interessante preventietips, kan je een kijkje nemen op de webpagina www.politiehekla.be/woninginbraken

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove.