Vernieuwde 11.11.11. actie in de gemeente Hove kan rekenen op veel volk

Het moest een nieuw initiatief worden vertelden de mensen van AROS en de jeugdraad van Hove. Tot vorig jaar was er een huis aan huis omhaling voor 11 11 11 en dat wilden ze dit jaar anders doen. Dus werd het verhuizen van het C.C. De Markgraaf naar feestzaal “Da Capo” met in de namiddag een koffiebar en nadien als klap op de vuurpijl een gezellige lichtjesstoet doorheen het mooie Landschapspark Frijthout in de gemeente Hove aan de grens met Boechout en Mortsel. Ook in de Hovese scholen werd er reclame voor gemaakt en dit leverende een schitterende opkomst op voor de 11 11 11 campagne gisteren in de gemeente Hove.

Het begon allemaal een beetje rustig en afwachtend om 15.00u. in de fijne koffiebar met de enig mooie kunstwerken van kunstenaar en vluchteling Rahid uit Irak en het welkomswoord van Bert Peeters. We rekenen op ongeveer een 50 tal deelnemers voor de lichtjesstoet zei hij ons voor het interview met onze lokale radio. We hebben een 45 tal voorinschrijvingen dus dat aantal moeten we halen en dan kunnen we in stoet hier aan feestzaal “Da Capo” vertrekken voor onze wandeling. Maar rond 17.00u. waren het geen 45 of 50 wandelaars maar bijna 200 en daar had de organisatie niet meteen op gerekend. Ook heel wat wandelaars konden niet wachten op de stoet en vertrokken al wat vroeger. Niet wetend dat het Landschapspark Frijthout schaars verlicht is en dat het natuurlijk ook vrij vochtig was gisteren. Dus kwamen heel wat van deze snelle vertrekkers  al vroeger terug van hun wandeling en waren er wel wat mensen bij met natte voeten.

Maar desondanks kunnen we in onze gemeente Hove spreken van een meer dan geslaagde 11 11 11 actie en misschien wel een jaarlijks blijvertje rond 11 november. Uw lokale radio Frekwent had op het rustige moment in de namiddag heel even een babbel met medeorganisator Bert Peeters uit de gemeente Hove.

 

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove.