Binnenkort zullen de klanten van de Opnieuw & Co-vestiging op de Prins Boudewijnlaan in Kontich een grotere keuze hebben aan tweedehands artikelen. De kringloopwinkel verdubbelt namelijk in oppervlakte.

Drie jaar na de opening breidt de vestiging van kringloopwinkel Opnieuw & Co in Kontich met 500 m² uit. ‘Het afgelopen jaar mochten we in Kontich bijna 60.000 klanten verwelkomen die gemiddeld meer dan 7 euro uitgaven. Door de winkel uit te breiden kunnen we een ruimer aanbod presenteren aan onder andere meubels en textiel. Dubbel zoveel oppervlakte, da’s dubbel zoveel kringwinkelgeluk!’, laat directeur Koen Goemans weten.

Dankzij de uitbreiding verdubbelt ook het personeel. Goemans legt uit waarom dat zo belangrijk is : ‘We gaan van 12 naar 24 werknemers, waarbij 11 van die extra mensen via sociale tewerkstelling bij ons terecht komen. Opnieuw & Co helpt hen om hun afstand tot de reguliere arbeidsmarkt te verkleinen door hen ervaring te laten opdoen.’

Vrijdag 17 november wordt de vernieuwde winkel officieel ingehuldigd in het bijzijn van de burgemeester van Kontich. De dag erna gaat de winkel open voor het grote publiek. ‘Iedereen is welkom om mee te komen vieren. Aankopen komen die dag dubbel op de klantenkaart en alle bezoekers maken kans op een geschenkbon van 25 euro of een stijlworkshop. Bovendien krijgt iedereen een glaasje cava of fruitsap. Koffie, thee en water zijn zoals altijd gratis’, besluit Goemans.

Over vzw Opnieuw & Co

Opnieuw & Co is een kringloopcentrum dat herbruikbare goederen opnieuw in omloop brengt aan zachte prijzen. Het gaat dan om producten zoals meubelen, kleding, huisraad, boeken, speelgoed, elektro en fietsen. De vzw werd in 1995 in Lier opgericht door stichter en directeur Koen Goemans. Ondertussen groeide Opnieuw & Co uit tot een grote organisatie met meer dan 400 werknemers en winkels in Lier, Duffel, Mortsel, Kontich en Kessel. Het multiculturele bedrijf zorgt er niet enkel voor dat tweedehands creatief, leuk en ecologisch wordt, maar zet ook in op sociaal verantwoord ondernemen. Zo creëert Opnieuw & Co kansen voor tewerkstelling voor laaggeschoolden en langdurig werklozen.

Winkelvestigingen Opnieuw & Co :

Ma. tot zat. van 10.00u. tot 18.00u.

Opnieuw & Co vzw, Grote Steenweg 55, 2560 Kessel (Nijlen)

Opnieuw & Co vzw, Hondiuslaan 46, 2570 Duffel

Opnieuw & Co vzw, Borsbeeksebinnenweg 51, 2640 Mortsel

Opnieuw & Co vzw, Antwerpsesteenweg 387, 2500 Lier

Opnieuw & Co vzw, Prins Boudewijnlaan 1, 2550 Kontich

 

Ma. tot vrij. van 9.00u. tot 13.00u.

Outletshop ‘De Kilomeet’, Vredebaan 77, 2640 Mortsel

www.opnieuwenco.bewww.facebook.com/opnieuwenco

Foto’s (c) Gazet van Hove.