Gemeente Boechout blijft investeren in natuur

De gemeenteraad van Boechout heeft tijdens haar afgelopen vergadering van maandag 30 oktober 2017 de subsidiëring goedgekeurd die dient voor de aankoop van een stuk grond door Natuurpunt. Het perceel van 4.403 m², maakt deel uit van het natuurgebied Molenbeekvallei. Het perceel bevindt zich achter Don Bosco in Vremde.

De gemeente subsidieert de aankoop voor 4.226 euro. Tijdens de laatste twee legislaturen werd door Natuurpunt al heel wat grond verworven, met subsidies van de gemeente. ‘Dit is een beleidsdoelstelling van in het begin,’ zegt schepen van Ruimtelijke ordening, Philip Verstappen : ‘Liever één groot, aaneengesloten natuurgebied dan een versnipperd landschap. Dit gebied loopt al van Sportpark Sneppenbos tot voorbij Don Bosco, richting Lier.’ Het is de bedoeling het natuurgebied in de toekomst nog uit te breiden en te versterken. ‘Regelmatig worden hier, bij zonsopgang en ondergang, reeën gespot,’ vult schepen van Milieu Mik Renders aan. ‘De amfibiënpoelen zitten vol met leven en het stiltegebied zorgt voor de aanwezigheid van veel vogelsoorten.’ De gronden zijn toegankelijk voor recreatief gebruik. Achter het sportpark kan je wandelen of joggen door het gebied. Natuurpunt organiseert er regelmatig geleide wandelingen zeggen ze nog in de gemeente Boechout. Voor meer info kan je steeds terecht bij de bevoegde schepenen in de gemeente Boechout. Via mail naar philip.verstappen@boechout.be of  mik.renders@boechout.be

Foto’s (c) Gazet van Hove.