OCMW-voorzitter Goedele Breyne (pH7-positief Hove) blij met subsidie minister Vandeurzen

Op 1 juni opende onder ruime belangstelling een totaal vernieuwd dienstencentrum in Hove. De infrastructuur van Dienstencentrum ‘Ten Hove’ was na ruim 25 jaar uitgeleefd en voldeed niet meer aan de huidige normen. Het verouderde gebouw kreeg een totale make-over tot een fris, eigentijds en gezellig ontmoetingscentrum.

Het dienstencentrum herleeft

Gerda Vos, dienstencentrumleider, getuigt van een ware heropleving : “Onze gebruikers krijgen in het lokaal dienstencentrum de mogelijkheid om actief te blijven en een sociaal netwerk uit te bouwen. Sinds de vernieuwing kregen alle activiteiten een boost : het aantal maaltijdgebruikers blijft stijgen en we hebben er ook een hoop cursisten bij. Nieuwe initiatieven zoals de ‘digidokters’, waar studenten Hovenaars helpen met kleine computerproblemen, bleken ook een schot in de roos. En eindelijk kunnen de pedicures hun werk in alle privacy doen”.

Subsidie resultaat van grondige voorbereiding

OCMW-voorzitter Goedele Breyne zocht bij aanvang van het project samen met de medewerkers naar mogelijke financieringsbronnen : “Het OCMW-bestuur diende een subsidieaanvraag in. Dankzij de grondige voorbereiding van secretaris Rob Van den Audenaerde heeft minister Vandeurzen een stevig dossier gekregen van OCMW Hove.”

Vlaamse subsidie van 242.000 EUR

De OCMW-secretaris vult aan : “We volgden nauwgezet alle bouwtechnische adviezen wat betreft duurzaamheid, verluchting, isolatie van ramen en dak, toegankelijkheid en brandveiligheid. Gezien het bouwproject past binnen de Vlaamse doelstellingen qua thuiszorg wordt OCMW Hove nu beloond met een fikse subsidie van 242.000 EUR.”

60% van de totale verbouwingskost

“Dit is ruim 60% van de totale verbouwingskost. Het heeft nochtans wat tijd gekost om iedereen te overtuigen van de noodzaak van deze investering. Alle cijfers tonen aan dat Hove een sterk vergrijsde gemeente is. Nu kunnen we voor de komende jaren een betere dienstverlening aan de Hovenaars aanbieden, gefinancierd met Vlaamse middelen”, besluit een tevreden OCMW-voorzitter Goedele Breyne.

Foto’s (c) Gazet van Hove & OCMW Hove.