Werken Drie Eikenstraat in Edegem gaan eindelijk van start

De werken in de Edegemse Drie Eikenstraat, een dossier dat al tien jaar lang op tafel ligt, gaan op maandag 13 november e.k. eindelijk van start. Het gaat hier over nieuwe rioleringen, fietspaden, een gloednieuw wegdek en veiligere kruispunten. Deze werken zullen ongeveer 10 maanden duren en de buurtbewoners van de Drie Eikenstraat zien dat eigenlijk niet zitten. Zij vrezen voor een enorme verkeershinder en vooral sluipverkeer in de anders vrij rustige wijken in de buurt. Schepen van Openbare Werken Birre Timmermans is blij dat de werken eindelijk van start gaan op 13 november. Het zou vooral gaan over de rijweg van het centrum naar het UZA. De andere richting van het UZA naar het centrum van Edegem zou toegankelijk blijven op vraag van het ziekenhuis, die zeggen dat de ambulances op een snelle manier moeten kunnen blijven uitrijden. “De rijrichting naar het UZA zal voorzien worden van een omleiding” zei de bewuste schepen vorige week op een infovergadering in Hangar 27 in de gemeente Edegem.

moet steeds het UZA kunnen bereiken

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove.