Burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) wil zichzelf opvolgen

HOVE

De volgende gemeenteraadsverkiezingen hebben binnen een kleine 12 maanden – 14 oktober 2018 – plaats en het Hovese politieke wereldje begint zich al erg druk te maken over deze belangrijke dag. Er was reeds één kandidate die zichzelf reeds (bijna) uitriep tot toekomstig burgemeester van Hove, maar eer het zover is zal er nog veel water door de Koude Beek vloeien en moet de hele Leliestraat nog worden geherprofileerd.

Onze collega’s van Radio Frekwent FM 105.1 vroegen aan onze burgemeester hoe het stond met de voorbereiding van de komende gemeenteraadsverkiezingen ? Hij antwoordde vrij neutraal dat ze er als partij nog niet mee bezig zijn, dat het besturen van de gemeente voor gaat en dat ten gepaste tijde er een mededeling zal zijn over de lijstvorming. Op het einde van de uitzending versprak de burgemeester zich door aan te vullen dat hij “nog 1 jaar en twee maanden in functie is, omdat pas op 1 januari 2019 het nieuwe schepencollege MISSCHIEN in functie treedt”. Het woord “misschien” is hierin belangrijk.

Als uittredend burgemeester Koen Volckaerts de N-VA-lijst trekt, staat er op de tweede plaats verplicht iemand van het andere geslacht en normaal is dit uittredend schepen Gerda Lambrecht, op drie zal heel waarschijnlijk uittredend schepen Bart Van Couwenbergh staan. Gewezen lokaal afdelingsvoorzitter Kevin Michiels had ambitie om de lijst te duwen, maar of dit nog telt na zijn aftreden als afdelingsvoorzitter wegens te drukke beroepsbezigheden weten we niet. Wat gewezen schepen van Onderwijs en Cultuur Arnold Herrebout gaat doen is nog erg onzeker. Persoonlijk wil hij niet meer opkomen maar de partijdruk om als kandidaat voor de oudere Hovenaars te kandideren is zeer groot.

De N-VA-afdeling zou ook met een aantal nieuwe kandidaten uitpakken. We hebben op allerlei Hovese manifestaties nog geen nieuwe mensen/kandidaten zien fladderen rond de Hovese N-VA-toppers. Eerst zien en dan geloven. Het worden nog politiek spannende maanden in Hove.

Foto’s © Gazet van Hove.