KONTICH

U hebt het al gemerkt: Het is bijna donker als de school begint en het is al opnieuw donker als de school eindigt. Dit heeft weliswaar zijn charmes, maar het houdt ook in dat uw kinderen minder zichtbaar zijn wanneer ze zich in het verkeer begeven.

Aangezien de veiligheid van onze leerlingen primeert, hebben we in de week van maandag 23 oktober 2017 tot en met vrijdag 27 oktober 2017 de actie “De week van het fluohesje” gepland.

Deze actie loopt dus van maandag 23 oktober 2017 tot en met vrijdag 27 oktober 2017.
We kochten voor elke leerling een spiksplinternieuw groen fluohesje en vroegen onze ouders dit fluohesje een ganse week aan te doen. Ook al komt deze leerling met de auto of met de bus, toch vonden we het belangrijk dat ze ook dan een fluohesje aandoen. Ook zij komen immers in contact met het verkeer.

Onze speciale actie loopt slechts 1 week, toch hopen we hiermee een gewoonte te creëren bij de kinderen om dit gedurende de hele donkerdere periode vol te houden.

De politiezone HEKLA zorgt bovendien voor materiaal dat we kunnen gebruiken bij onze lesjes over verkeersveiligheid en zichtbaarheid in het verkeer.

We hebben ook een leuke en ludieke actie voorzien : op woensdag 25 oktober 2017 organiseren we
de “foute-fluo-dag” ! Iedereen mag die dag zo “fluo mogelijk” naar school komen.

Er zal dan in elke klas een miss Fluo en mister Fluo verkozen worden ! (De verkiezingen gebeuren in elke klas afzonderlijk)

Wenst U meer informatie ?

Koen Martinet

directeur BS De Schans

Kruisschanslei 42, 2550 Kontich

03 / 457.32.73

0475 / 20.87.59.

Foto’s (c) Gazet van Hove.