Een voordracht over ‘eten en bewegen’ in Lier

WAT MOET IK NU GELOVEN DOKTER ?

Prof.dr.Hendrik CAMMU  (Universitair Ziekenhuis Brussel/ VUB)

Toegang : 4€/2€ (leden/Uitpas met kortingstarief/jongeren)

Eén consumptie inbegrepen.

Vooraf inschrijven hoeft niet, maar wordt sterk aanbevolen.

Verplicht inschrijven voor wie zeker wil zijn van een zitje.

hvv.vrijdenkendlier@telenet.be/upv.kernlier@gmail.com

Huis van de Mens, Begijnhofstraat,4, 2500 Lier.

tel. 03 / 480 89 23 – mobiel : 0495 / 431 429.

“Veel dansen is beter voor je gezondheid, dan op je eten letten”, stelde dokter Hendrik CAMMU in “Van Gils & Gasten” bij de presentatie van zijn recent verschenen boek “Wat moet ik nu geloven,dokter ?”. Dat als ondertitel kreeg “De beste versie van de waarheid over eten en bewegen”.

Hoogleraar gynaecologie en sociale geneeskunde aan de Vrije Universiteit Brussel

Hendrik CAMMU doorploegde in alle mogelijke toptijdschriften de stroom van tegenstrijdige onderzoeken over de effecten van voedingspatronen op, onze gezondheid.Het is een synthese geworden van wat gezonde voeding en beweging anno 2017 precies kan zijn.

Niet alleen zien we mogelijke effecten van voeding pas na tientallen jaren, maar omdat de kwaliteit van onze voeding in regel goed is, is meer gezondheidswinst te boeken door intensief te bewegen.Dansen bij voorbeeld vereist niet alleen fysieke inspanning, maar ook coördinatie en sociaal contact.

Uiteraard is er winst wel te boeken door matig te eten. Het z.g. mediterrane voedingspatroon (veel groenten fruit, vis, noten en olijfolie en weinig rood of bewerkt vlees) heeft een positief effect op hart-en vaatziekten. Té veel en té vet eten verhoogt de vetafzetting aan de wanden van de bloedvaten. Matig eten doet de kans op een hele rits ziekten zoals obesitas, suikerziekte en hoge bloeddruk dalen.

Met stoppen met roken, matig en gevariëerd eten en meer lichaamsbeweging kom je al een heel eind.

Foto’s (c) Gazet van Hove.