Op 1 november zal er bij valavond op de begraafplaats van Mortsel-Dorp ingetogen muziek en poëzie klinken. En er zullen kaarsen branden om dierbare overledenen te gedenken.

Rond de dagen van Allerheiligen en Allerzielen trekken op vele plaatsen in de wereld mensen naar begraafplaatsen om hun overleden dierbaren te gedenken met bloemen. Het is een liefdevol eerbetoon, maar misschien voelt ook u de behoefte iets meer te doen dan dit traditionele gebaar.

Sinds een paar jaar is er in een aantal Vlaamse gemeentes een initiatief gegroeid dat ingaat op die behoefte om samen met andere rouwenden een ingetogen moment van herinnering te creëren. Om samen grote of kleine helden die er niet meer zijn in herinnering te brengen en hen te eren. Om in de herfstige novemberdagen stil te staan bij het gemis van geliefden en tijd en ruimte te maken voor het verdriet en de leegte die ze nalaten. En om vonkjes van licht en troost te vinden in poëzie en muziek.

Dit jaar op 1 november gebeurt dat ook voor het eerst op de begraafplaats van Mortsel- Dorp.  Voce Mea, een vrouwenensemble, zal ingetogen Gregoriaanse muziek zingen. Het barokensemble van de Academie van Mortsel zal oude muziek brengen, begeleid op blokfluit, cello en klavecimbel. En tussen de muziek door zullen we mijmeren bij enkele gedichten, een verhaal, …

Niet enkel in Mortsel – Dorp zal er op 1 november tussen 17.00 en 18.00 uur een spoor van licht en verhalen en muziek lopen. Sinds 2014 spoort Reveil gemeentes aan om met lokale muzikanten, artiesten en vertellers een moment te organiseren waarop mensen samenkomen op begraafplaatsen om de doden te herdenken. Dit jaar worden er al één op de zes gemeentes ondergedompeld in een warme gloed van dankbare herinnering.

Iedereen is welkom op woensdag 1 november tussen 17.00 en 18.00 op de begraafplaats van Mortsel – Dorp. De inkom is gratis.

Reveil Mortsel is ontstaan uit een samenwerking tussen De Zeven Eiken, De Roze Bloesem, Voce Mea, de Academie van Mortsel, stad Mortsel en Het Periodiekske.

Maak het mee stemmig op 1 november. Breng  zo mogelijk een kaarsje of een lampionnetje mee.

Meer info vindt U op :

info@dezeveneiken.be

Tel. 03 / 315 03 05 of Greet Peeters 0475 / 36 00 38. – www.dezeveneiken.be

www.reveil.org

facebook : Reveil Vlaanderen.