Conform verhuren : begeleiding van verhuurders bij het verbeteren van de woningkwaliteit

De gemeenten van de Zuidrand en het Rivierenland zetten sterk in op het verbeteren van de woningkwaliteit. Het project ‘Conform verhuren’ ondersteunt eigenaars van huurwoningen bij allerhande werken.

In 2015 voerde de gemeente het conformiteitsattest in. Door deze verordening is elke eigenaar-verhuurder, wanneer zijn woning ouder is dan vijftig jaar en er een nieuw huurcontract is afgesloten, verplicht een conformiteitsattest aan te vragen bij het woonloket. De eigenaar ontvangt een conformiteitsattest als de huurwoning voldoet aan de minimale veiligheids- en kwaliteitsnormen van de Vlaamse Wooncode.
Conform verhuren adviseert en begeleidt de eigenaar-verhuurders tot de woning voldoet aan de normen van de Vlaamse Wooncode en een conformiteitsattest kan worden afgeleverd. De technische medewerker helpt je bij het oplijsten van de mogelijke werken, het bepalen van prioriteiten, het opvragen en beoordelen van offertes, het
bekijken van financiering en premies en het opvolgen van de werken.


Ben je eigenaar-verhuurder of wil je je woning in de toekomst verhuren ? Twijfel je of je huurwoning voldoet aan de minimale veiligheids- en kwaliteitsnormen ? Ben je terechtgekomen in een procedure ongeschikt/onbewoonbaar en weet je niet hoe te beginnen aan de herstellingswerken ? Contacteer woonbeleid@igean.be en zij nemen zo snel mogelijk contact met je op of ga langs bij het woonloket van de gemeente. Let op : je huurwoning moet in één van de deelnemende gemeenten gelegen zijn (Zuidrand : Aartselaar, Boechout, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel, Rivierenland : Boom, Hemiksem, Niel, Rumst, Schelle en Zwijndrecht).

Foto’s (c) Gazet van Hove.