Aanval op supportersbussen Beerschot Wilrijk : zes verdachten aangehouden

De Antwerpse politie heeft woensdagochtend elf verdachten opgepakt voor de aanval op supportersbussen van Beerschot Wilrijk. De speurders vielen voor dag en dauw binnen op elf verblijfsadressen van mannen die tijdens het onderzoek in beeld gekomen waren als daders van de aanval op de bussen in Mortsel. De verdachten komen uit de harde kern van Royal Antwerp FC. De verdachten werden gisteren verhoord door de onderzoeksrechter. Die besloot om zes verdachten aan te houden, ze zullen maandag voor de raadkamer verschijnen. Een verdachte werd vrijgelaten onder voorwaarden. De andere vier mannen mochten na verhoor beschikken.

De mannen, van uiteenlopende leeftijden, worden verdacht van bendevorming, zware slagen met voorbedachten rade en vernielingen in bende met geweld. De feiten waarvoor de groep opgepakt werd dateren van zondag 13 augustus. Bij hun terugkeer van een wedstrijd in Lier werden supportersbussen van Beerschot Wilrijk opgewacht door een bende hooligans. De bussen werden bekogeld en op het Gemeenteplein in Mortsel kwam het tot een knokpartij tussen de aanvallers en de inzittenden van de bussen.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove.