HOVE

Informatienamiddag ‘Oog in oog met wilde bijen’

Van maart tot oktober spelen zich dagelijks de boeiendste taferelen af in de bijenwereld in de tuin. Het zijn verhalen over verleiding en bedrog, metselaars en behangers, pluimvoeten en slobkousen, macho’s en huisvrouwen. Wist je dat deze zachtaardige dieren niet steken ? En dat ze solitair leven en elk een eigen nestje maken ? En dat ze als geen ander bessenstruiken, fruitbomen en andere gewassen bestuiven ? Dat is dan een reden te meer om het deze dieren in elke tuin naar hun zin te maken. Met de praktische tips die je deze namiddag krijgt aangereikt, is dat een koud kunstje. En bovendien leer je heel wat bij over deze nuttige, maar mysterieuze diertjes. Op donderdag 19 oktober om 14.00 uur in Dienstencentrum Ten Hove. Gratis. Inschrijven verplicht ten laatste op 12 oktober via tel. 03 / 454 08 37 of e-mail: dienstencentrum@ocmwhove.be . Deze infonamiddag wordt ingericht in samenwerking met Vormingplus Antwerpen en Natuurpunt.

Film ‘The Devil Wears Prada’

Een hilarische film, gebaseerd op de vermakelijke bestseller van Lauren Weisberger, met in de hoofdrollen Meryl Streep en Anne Hathaway, geregisseerd door David Frankel. Als assistente van de gevreesde en veeleisende New Yorkse moderedactrice Miranda Priestly (Meryl Streep) heeft Andy Sachs (Anne Hathaway) een baan waar ‘een miljoen vrouwen een moord zouden voor doen’. Helaas blijkt deze baan als Miranda’s voetveeg voor Andy minder hemels dan gedacht. Elke filmliefhebber welkom op donderdag 12 oktoberom 14.00 uur (deuren open om 13.30 uur) in Dienstencentrum Ten Hove. Gratis toegang. Na de film kan je nog gezellig nakaarten. Graag een seintje als je komt via tel. 03 / 454 08 37 of e-mail: dienstencentrum@ocmwhove.be.

Bloemschikken

Samen bloemschikken, niets fijner dan dat. Het kan in het dienstencentrum op donderdag 26 oktober om 13.30 uur. Begeleiding : Lieve. Inschrijven verplicht ten laatste op 19 oktober in Dienstencentrum Ten Hove (03 / 454 08 37 of dienstencentrum@ocmwhove.be). Het materiaal wordt er ter beschikking gesteld. Zelf meebrengen : scherp mesje en snoeischaar. Wat je verder nog nodig hebt, verneem je wanneer je het voorschot komt betalen. Kostprijs : 12 EUR voorschot, op voorhand te betalen. Afhankelijk van de dagprijs van de bloemen zal er de dag zelf worden afgerekend.

Cursus Android-tablet voor beginners

Steeds meer mensen hebben een tablet, maar niet iedereen kan er zomaar van eerst af aan mee werken. Voor die mensen hebben de vrijwillige computerlesgevers van het dienstencentrum een cursus ontwikkeld. Je leert er wat je met een tablet kan doen en vooral wat je niet met een tablet kan doen, welke soorten tablets er zijn en wat het onderscheid is, hoe je je tablet aan (en af) zet en hoe je werkt met een ‘touch screen’ of aanraakscherm, hoe je er mee op het internet geraakt en wat dat eventueel kan kosten, wat ‘apps’ zijn en hoe je ze kan installeren, hoe je foto’s en filmpjes kan maken met je tablet,… De lessen worden gegeven aan een laag tempo en er is ook altijd een begeleider aanwezig om je individueel verder te helpen. Breng voor de cursus je eigen Android-tablet mee om op te werken, zo kan je tijdens de les mee oefenen en proberen. Het is evenwel niet de bedoeling om die tijdens de cursus voor iedereen individueel te gaan installeren of bijwerken. Dat wordt huiswerk ! Deze opleiding gaat ook niet in op de werking of het gebruik van specifieke apps of andere toepassingen. Eens een app geïnstalleerd is, moet je zelf ontdekken hoe één en ander werkt. Het is trouwens onbegonnen werk om honderdduizenden apps één na één te gaan bekijken…

Let op : deze opleiding is uitsluitend voor tablets die werken met Android, dat wil zeggen géén iPads van Apple of Microsoft tablets met Windows 8 ! Breng voor alle zekerheid je tablet mee bij je inschrijving, dan ben je zeker dat je goed zit en voorkom je wellicht teleurstellingen. Op vrijdag 13, 20 en 27 oktober van 9.30 tot 12.00 uur. Kostprijs : 15 EUR voor de ganse reeks. Inschrijven is verplicht in het dienstencentrum (breng je tablet mee).

Foto’s (c) Gazet van Hove.