Burgemeester Volckaerts hangt uit solidariteit Catalaanse vlag op aan zijn woning

HOVE

De gebeurtenissen van de jongste dagen in Barcelona en Catalonië sijpelen ook door naar Hove. Na zijn partijvoorzitter Bart De Wever en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon – beiden N-VA – laat de Hovese burgemeester Koen Volckaerts zich nu ook positief horen over de Catalaanse kwestie. Hij hing vandaag uit teken van solidariteit met het Catalaanse onafhankelijkheidsstreven een Catalaanse vlag op aan zijn privé woning in de Dahliastraat.

Als N-VA-er en oud VU-er heb ik steeds voor een zelfstandig Vlaanderen gestreden. Ook ik heb manifestaties meegemaakt. Ik weet hoe een matrak aanvoelt.

Maar wat ik nu op verscheidene media gezien heb, is buiten proporties. Vrouwen met  hun haar wegsleuren, gepensioneerden weg-knuppelen, stampen met zware laarzen in de rug en in de buik, schieten met rubberkogels op eigen mensen en dat in een democratische staat. De betogers stonden gewoon, hebben passief verzet getoond en ongewapend. Toch dat Spaanse repressief geweld. Tevens de manipulatie van internet en de pers. Het in beslag nemen van urnen en stembiljetten. In China en Rusland een gewone zaak.

Als Vlaming zal ik steeds elk zelfbeschikkingsrecht voor elk volk toejuichen.

Daarom ook de Catalaanse vlag aan mijn woning als teken van solidariteit. Ik vraag aan alle betrokkenen. Stop deze repressie, ga aan tafel zitten en praat. Hablar ! Parlar !

Kijk naar Baskenland en zelfs Galicië. Die hebben bijna meer autonomie dan Catalunya” aldus burgemeester Koen Volckaerts.

We zijn benieuwd of dit teken van solidariteit met Catalonië in Hove nog opvolging gaat krijgen bij politici van andere partijen ??? …

Foto’s © Gazet van Hove.