de ‘digidokters’en wekelijks spreekuur thuisdiensten

Elke eerste dinsdag van de maand houden leerlingen van het zesde jaar Informatica van Sint-Jozef in Kontich spreekuur in het dienstencentrum. Zij zullen je naar best vermogen helpen bij al je technische en andere problemen met je laptop en/of je tablet. Ook de medewerkers van de thuisdiensten houden er voortaan wekelijks op maandag spreekuur.

Heb je problemen met je laptop of tablet ? Doet je toestel om één of andere reden niet wat je zou willen dat het doet ? Komen er rare meldingen op die je niet begrijpt en waar je geen weg mee weet ? Moet je een nieuw programma downloaden of moet je een update installeren en durf je daar zelf niet aan beginnen ? Kom dan op consultatie bij één van de digidokters in het dienstencentrum aan de R. Verbeecklaan 3 en dit elke eerste dinsdag van de maand van 14.30 tot 16.00 uur : 3 oktober, 7 november, 5 december, 16 januari, 6 februari, 6 maart, 17 april en 22 mei. Een afspraak maken is verplicht via tel. 03 / 454 08 37 of e-mail : dienstencentrum@ocmwhove.be. Deze dienst wordt gratis aangeboden door Sint-Jozef Kontich en Dienstencentrum Ten Hove.


Wekelijks spreekuur thuisdiensten

Als het moeilijker wordt om een aantal dagelijkse huishoudelijke taken te verrichten, kan je een beroep doen op de dienst Gezinszorg en de poetsdienst van het OCMW. De medewerksters van de poetsdienst zorgen ervoor dat je huis proper gemaakt wordt. Hun collega’s van de dienst Gezinszorg kunnen helpen in veel andere delen van je huishouden : samen koken, naar de winkel gaan, wassen en strijken, bedden verschonen, terug op wandel gaan, helpen bij de administratie,… Deze zaken behoren allemaal tot hun takenpakket. Heb je een vraag over de poetsdienst of de dienst Gezinszorg of heb je andere vragen over het aanbod rond ouderenzorg binnen en buiten Hove ? Dan kan je vanaf 2 oktober elke maandag tussen 11.00 en 13.00 uur met die vraag ook in het dienstencentrum terecht. De coördinator van de thuisdiensten, Sven Willaert, zal er elke maandag aanwezig zijn om je vragen te beantwoorden, informatie te geven,…

Foto’s (c) Gazet van Hove.