Lezing “Fake news en het internet”

Fake news en alternatieve feiten zijn alomtegenwoordig op het internet. Wat moet je daar als burger mee ?

Kan je nog geloven wat je online vindt ? Hoe kan je waarheid en verzinsel onderscheiden ? Waar vind je betrouwbare informatie ? Hoe kan je dit weten ? Welke kritische vragen kunnen je helpen om niet zomaar in logisch klinkende onzin te trappen ? Wie is daar online al mee bezig en kan je inspireren ?

Mediacoach Filip Bourgeois tracht op woensdag 4 oktober om 20.00 uur in “De Markgraaf”, Kapelstraat 8 deze zeer actuele problematiek te doorgronden. Hij geeft al jaren lezingen over alle mogelijke aspecten van het internet en is daarom de aangewezen persoon om gids te zijn in deze materie. Gratis toegang. Meer info in de bib, tel. 03 / 455 75 70.

Foto’s (c) Gazet van Hove.